Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят център за спортна травматология в Ягода

Център за оперативна спортна травматология ще се изгражда в село Ягода, известно с лековитите си минерални извори. Това обяви д-р Душо Гавазов, зам.-кмет на община Мъглиж. 

Спортната база ще бъде построена на терен от 17 дка, който се намира в центъра селото и граничи с минералните бани, известни още от началото на XX век.

Предстои обявяване на търг за продажба на имота, който е общинска собственост. "Тази продажба не е свързана с банята в Ягода. Тя си остава и винаги ще бъде общинска собственост", уточни д-р Душо Гавазов. 

Община Мъглиж е възложила изработването на проекта за реставрация на емблематичната сграда на банята, който ще бъде съгласуван с Института за паметници на културата.

По думите на д-р Гавазов дейностите по реставрацията ще започнат през пролетта на следващата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Леко увеличение на безработицата в Старозагорско през юли

Леко увеличение на безработицата в областта отчитат за последния месец от Бюрото по труда. За месец юли равнището на безработица в Старозагорско е 4,5%, което е по-ниско от средното за страната - 5,4 на сто, но спрямо предходния месец юни се покачва с..

публикувано на 28.08.24 в 15:49

Увеличават се първокласниците в Казанлъшко

Всички 26 училища в община Казанлък ще открият новата учебна година в утрото на 16 септември /понеделник/ с официални тържества, а данните на общината сочат, че тази година учениците се увеличават. Традиционно и тази година те ще получат лични подаръци..

публикувано на 28.08.24 в 15:48

Шофьор на автобус в Стара Загора намери и върна голяма сума пари

Шофьор на автобус н амери голяма сума пари и ги върна на собственика им. Водачът открил торбичка с над 400 лева , забравени в управлявания от него автобус по линия 26 в Стара Загора. Мъжът предал откритите средства, съставен бил..

публикувано на 28.08.24 в 15:13
село Скобелево

Жители на Скобелево искат изселването на конфликтна фамилия

Жителите на павелбанското село Скобелево организираха протест с искане да бъде изселена конфликтна фамилия. Новодошлите преди месец роми са обвинявани за серията кражби и посегателства в домовете и стопанствата на хората. Семейството вече е печално..

публикувано на 28.08.24 в 13:28

Благотворителна тренировка подкрепя млади футболисти

Боен клуб “Атила” и приятели се включват в дарителската кампания "Да помогнем на ФК "Траяна". От 19,00 часа на игрищата, заключени  между Плувния басейн и  зад Централна поща в Стара Загора  ще се проведе благотворителна тренировка в помощ на клуба...

публикувано на 28.08.24 в 13:04
Снимката е илюстративна.

Ниски добиви от слънчоглед, срив в цената на пшеницата и поредна трудна година за зърнопроизводителите

Зърнопроизводителите в страната отчитат едни от най-ниските добиви от слънчоглед за последните десетилетия. Продукцията от маслодайната култура през настоящата стопанска година варира от 50 до 150кг. от декар, което представлява драстичен спад...

публикувано на 28.08.24 в 12:18
Ива Дихтева

Последни за лятото безплатни турове за деца и възрастни в Стара Загора

От 11ч. днес в Стара Загора ще започне последната за летния сезон безплатна обиколка за деца, която представя интересни места в Града на липите. Организатор за беседите е Туристическият информационен център. Мотото на тура за малчуганите е „Стара..

публикувано на 28.08.24 в 10:45
Средновековната крепост Неутзикон край с. Мезек

Занаяти от миналото и творчески работилници за единадесет дневните празници в село Мезек

От 29 август до 8 септември в свиленградското село Мезек ще се състоят празнични дни с богата културна програма. Организатор на събитието, което включва представяне на традиционни занаяти от миналото, творчески работилници, седенки и театрално..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

По-ранен гроздобер, по-ниски добиви и влошено качество на гроздето отчитат лозари

Тазгодишният гроздобер в страната подранява с близо месец. В Хасковско вече се прибират червените сортове мерло и сира. Това обяви за Радио Стара Загора Свилен Георгиев - член на УС на Националното сдружение на българските лозари и на Сдружение..

публикувано на 28.08.24 в 10:03

10-годишно дете се удави в река Марица край Симеоновград

Дете на 10 години се удави във водите на р. Марица край Симеоновград. Инцидентът е станал вчера по обяд. Тогава компания от 6 деца решили да плуват в реката край местната автогара. Три от децата започнали да се давят. Най-голямото от тях опитало да ги..

публикувано на 28.08.24 в 09:28