Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цецка Цачева с плакет за изключителен принос от Медицинския университет в Плевен

Снимка: БГНЕС
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева беше удостоена от ректора на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов с плакет за изключителен принос за разкриването на Факултета по фармация. При откриването на 42-та академична година във висшето училище посрещнаха над 430 първокурсници.

За първи път в Плевен са приети бъдещи магистър-фармацевти, чието обучение ще се провежда в нова, модерна и съвременно оборудвана сграда на Факултета по фармация. По време на церемонията председателят на парламента Цецка Цачева каза:

Онова, с което Плевен и Плевенска област безусловно заемат първото място в какви ли не класации, то е по качеството на здравната услуга, която получаваме, по качеството на кадрите - голяма част от тях възпитаници на Медицинския университет.


Ректорът проф. Славчо Томов връчи студентските книжки на отличниците. С максимален бал е приет медицина и Стоян Божилов.

Медицината обаче е изкуство. Скъпи колеги-първокурници, ако пък сте решили, че ви е омръзнало да учите и ще го давате по-леко, след като сте приети, не се притеснявайте - няма да ви се получи.  При всички случаи обаче студентският живот е най-хубавото време и затова ви призовавам да му се насладите, заяви ректорът проф. Славчо Томов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!