Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мустафа Карадайъ: Ахмед Доган би бил добър кандидат за президент

| обновено на 17.09.16 в 13:52
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган отговаря на профила на кандидата за президент, който ДПС очаква да види в президентската институция. Така председателят на Движението Мустафа Карадайъ отговори на въпроса дали партията ще номинира свой кандидат-президент при днешната си обиколка в Шуменска област.

Бъдещият президент на страната трябва да е обединителна фигура, да е надпартиен, убеден натовец и човек, обвързан с европейските идеи. Да е опитен политик, но не трябва да се занимава активно с партийна дейност. Така описа днес пред журналисти в Шумен профила на кандидата за президент на ДПС лидерът на Движението Мустафа Карадайъ:

Мисля, че господин Доган би бил един добър кандидат-президент. В потенциалните кандидати за президенти от Движението за права и свободи има доста хора, които покриват тези критерии на ДПС. Ние поставихме профил с критерии общо за всички участници, но, както виждате, имаме към самите нас малко по-големи изисквания. Но има и други кандидати, така че този процес тепърва предстои.

Ако основните политически сили продължават да неглижират изборите за президент, то ние имаме готовност да издигнем свой кандидат, каза още Мустафа Карадайъ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!