Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още е натоварено движението на изходите от София

Снимка: БГНЕС

Всички изходи на столицата в момента са натоварени, потвърди пред  „Хоризонт“ началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев.

По думите му обаче няма струпане на големи колони от автомобили.

Основното натоварване е по "Цариградско шосе". През останалите дестинации "Ботевградско шосе" и стария път за Перник натоварването е по-малко, но ние имаме автополицейски патрули, разчитаме и на "Пътна полиция", които стоят на кръстовищата и при необходимост можем да спрем светофарните уредби и да почнем ръчно да регулираме, за да можем да изтеглим движението. Засега на този етап не се налага, обясни комисар Тенев.

Това натоварване се очаква да премине в следобедните часове. Може би някъде около 15 часа или най-късно до 16 ще се разтовари движението на изходите на София. Ние сме подготвили така нещата, че в почивните дни да имаме наши екипи на "Пътна полиция", които да проверяват за спазване на Закона за движение по пътищата, за алкохол и за други нарушения. Същевременно ще чакаме софиянци да се приберат в последния почивен ден в столицата. Така, както сега имаме на изходните артерии, имаме и на входните артерии наши полицейски екипи, каза още Тенчо Тенев.

От снощи имаме две малко по-тежки катастрофи в ранните часове на днешния ден. Няма сериозно пострадали. Днес през деня имаме много малко  произшествия, добави комисар Тенев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!