Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градският транспорт в Плевен се движи по график, след като центърът на града бе отцепен заради въоръжен обир

Плевен
Снимка: pleven.bg

Общественият транспорт в Плевен се движи по график тази сутрин, след като във вторник вечер центърът на града бе отцепен заради въоръжен обир. Четирима маскирани, един от които въоръжен с пистолет, ограбиха инкасо автомобил и задигнаха двеста хиляди лева. Джипът, с който са избягали, е открит запален в жилищен квартал "Дружба“.

При снощния обир е бил ударен охранителят на банката, но след медицински преглед е освободен.

Всичко се е случило за минути, дори хора, които са били около мястото, не са разбрали какво става:

Нищо не съм чул. Сега разбирам за това.

Не знам за коя банка става въпрос. Не знам защо трябва да се случва това и то в центъра на Плевен – споделиха плевенчани.

До този момент извършителите не са заловени, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева. Тя определи обира като изключително нагъл:

Действително се касае за много тежко криминално деяние. Такъв случай на територията на град Плевен с отнета такава крупна сума до този момент не е регистриран. След извършването на деянието извършителите са се оттеглили по посока на кв. "Дружба", където са изоставили и опожарили лекият автомобил джип, с който са се придвижвали и след това са се оттеглили в неизвестна за нас посока.

Все още не е установено, чия собственост са откраднатите 200 000 лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Въоръжен грабеж в центъра на Плевен

В центъра на Плевен е извършен въоръжен грабеж на инкасо автомобил, съобщи за "Хоризонт" директорът на Регионалната дирекция на вътрешните работи Красимир Начев . Полицията е отцепила за оглед района между сградите на областната администрация, общината и..

обновено на 27.09.16 в 22:42