Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев: Бъдещето на Европа зависи от това да сме заедно

Снимка: БГНЕС

Дебат за бъдещето на Европа се провежда в Габрово. На въпросите на граждани отговарят президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на Европейският комитет на регионите Марку Маркула, евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.


Дебатът в Габрово е част от европейската инициатива "Диалог с гражданите". Преди дискусията под наслов "Европа, какво следва" президентът Росен Плевнелиев подчерта, че бъдещето на Европа зависи от това да сме заедно, както и от качествено образование. По думите му, инвестицията  за бъдещето минава през образованието, иновациите и общия европейски проект. 
Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев изрази надежда, че с инициативи като днешната, институциите се приближават към хората, тъй като по думите му, ниското доверие към тях е тежък проблем. 
Гражданският диалог, който се провежда под патронажа на президентството продължава. Три са основните теми на дискусията: "Бъдещето на Европа", "Миграция", "Развитие на регионите и иновации". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!