Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Димитрова: Има ясно очертана тенденция през целия изборен ден

Най-активни на балотажа са избирателите на средна възраст от областните градове и селата

Снимка: БГНЕС

Към 16.30 часа избирателната активност е била около 42 на сто, което е съпоставимо с активността на първи тур. Тези данни опровергават прогнозите за по-ниска активност на балотажа. Това каза за "Хоризонт" Боряна Димитрова от "Алфа рисърч".

В последните часове интензивността намалява, но е много вероятно изборният ден да приключи с достатъчно висока избирателна активност, така че бъдещият президент да има висока обществена легитимност, подчерта Димитрова.

Има категорична тенденция през целия ден на вота, заяви още Боряна Димитрова. Относно профила на избирателите тя посочи, че от областните градове и селата идват най-активните групи избиратели. Най-активно е средното поколение – между 40 и 60 години. Прави впечатление високият дял на висшистите и хората със средно образование, които са решили да упражнят правото си на глас и на втория тур.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Висока активност на изборите

Председатели на секционни комисии в Кърджали поискаха да бъдат актуализирани избирателните списъци. Причината е, че има разминаване между броя на записаните в тях и реалните гласоподаватели. Тази разлика е една от причините в района да се отчита..

обновено на 13.11.16 в 19:58