Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипи на БЧК работят на място в село Хитрино

Медицински екипи на Българския червен кръст (БЧК) вече работят на място в село Хитрино. Пред "Хоризонт" председателят на БЧК Христо Григоров съобщи, че е осигурен санитарен хеликоптер и спасителите от Червения кръст работят заедно с екипите на полицията и пожарната:

Вече наш екип е на място. Има лекари, които ще оказват физиологична помощ. Отделно два екипа от Троян и от Пловдив пътуват към мястото с кучета. Друго нещо, което сме подсигурили, е хеликоптер. Нашият екип от Шумен е закупил храна и вода и е вече там на място - съобщи председателят на БЧК Христо Григоров.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Трагедията в Хитрино

Седем души са загинали, а 29 са били ранени при експлозия на цистерни с пропан-бутан в шуменското село Хитрино рано тази сутрин, след като товарен влак дерайлира в района на гарата, съобщиха за БНР от МВР. По данни на полицията експлозията е..

обновено на 10.12.16 в 19:24

Вече са осигурени необходимите количества кръв за МБАЛ - Шумен

От Министерството на здравеопазването събощиха, че вече са осигурени необходимите количества кръв за Шуменската болница. Всички кръвни центрове в страната са мобилизирани да изпращат в Шумен още кръв, ако е необходимо, съобщи за "Хоризонт"..

обновено на 10.12.16 в 12:42

Евелина Шишманова: Няма замърсяване на въздуха в района на тежкия инцидент в село Хитрино

Концентрацията на въглероден диоксид и въглероден оксид, която беше завишена според първоначалните данни от проверката, извършена със специализирана апаратура в Хитрино, вече е в нормите, съобщи за БНР директорът на шуменската екоинспекция Евелина..

обновено на 10.12.16 в 15:35