Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на "Булмаркет": Настояваме и искаме да се изясни изцяло причината за катастрофата в Хитрино

Станко Станков няма информация, че машинистът е карал с превишена скорост, но не изключи вероятността за неизправен железен път.

Снимка: БТА

Три са версиите за инцидента с влаковата композиция в Хитрино, които допуска фирмата "Булмаркет", собственик на цистерните. Това заяви управителят на дружеството Станко Станков: 
Едната е превишена скорост, другата би трябвало да е повреда в някои от вагоните, което да причини дерайлирането на останалите, и повреда в железният път. Единият, който е водещият машинист, е един от най добрите ни машинисти.

Станко Станков няма информация, че машинистът е карал с превишена скорост, но не изключи вероятността за неизправен железен път.

Но за проблем със железният път, имам информация  от други превозвачи, че там, те са  имали проблеми. В момента, между другото, тук са представители на фирма ЕРМЕВА, чийто вагон всъщност създаде проблема, включително единият е бивш министър на транспорта на Чехия, сега е председател на Асоциацията на европейските превозвачи -  отиват на оглед. Ние настояваме и искаме да се изясни изцяло причината за тази катастрофа, за да не се получават и друг път такива неща.
Фирма Булмаркет е поискала от прокуратурата да не се разместват вагоните, за да могат да бъдат проверени и от извиканите от тях германски експерти, допълни Станков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!