Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 20% от практикуващите туризъм имат планинска застраховка

Около 20% от хората, които активно посещават българските планини, си правят застраховка-заяви Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители"Туристическата застраховка отдавна е влязла в практиката на жителите на планинските държави. Там е немислимо да практикуваш ски, алпинизъм, сноуборд, парапланеризъм,  пешеходен туризъм, ако  нямаш планинска застраховка. Това внася сигурност и  е икономически изгодно, защото, ако няма застраховка, пострадалият във всички случаи следва да заплати в брой разходите по спасителните операции- заяви още Николов, коментирайки поредния случай на изгубил се в Стара планина турист, когото трети ден спасителните екипи издирват. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изследователи на тракийската култура се събират в Казанлък

Научна конференция в Казанлък събира за 15-ти път изследователи в областта на тракологията, тракийската и антична археология. Събитието се провежда днес и утре в историческия музей „Искра“ в рамките на Празниците в долината на тракийските царе. В..

публикувано на 30.08.24 в 12:08

Националният събор "Богородична стъпка" посреща пазители на традициите от 20 области

Предстои дългоочакваното XVIII издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Тази година той ще се проведе на 31 август и 1 септември в курортното селище Старозагорски бани. Организаторите на събитието Община Стара..

обновено на 30.08.24 в 11:47

Хванаха шофьор с 2,9 промила в Стара Загора

Полицията в Стара Загора задържа 40-годишен мъж, който шофирал с 2,9 промила алкохол в кръвта. Това е установено с техническо средство след настъпило произшествие вчера на кръстовището на ул. "Св. Отец Паисий" и ул. "Августа Траяна". По информация на ОД МВР..

публикувано на 30.08.24 в 11:27

36-годишен мъж е с опасност за живота, след като се самонарани

На 29.08.2024г., в 18.15ч., във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение, че мъж предизвикал скандал и буйствал пред магазин в Стара Загора, като псувал, викал и нанесъл удари на 35-годишна жена, както и счупил стъклото на входната врата на магазина,..

публикувано на 30.08.24 в 11:25

Нареждат изложба на картини от Националния пленер по живопис „С Хасково в сърцето“

Понеделник, 2 септември, от 18,00 часа, в галерия „Форум“ ще бъде открита експозиция на творбите, създадени с Хасково в сърцето по време на Националния пленер по живопис. Автори на творбите -  живопис, са Васил Тенев, Илияна Минкова, Ивелина..

публикувано на 30.08.24 в 11:18

Стара река кани гости за събора на селото

Традиционният общоселски събор на Стара река ще се проведе в три поредни дни -  30 и 31 август и 1 септември. Организаторите от кметството са предвидили богата програма и изненади за жителите и гостите на китното балканско селце. Началото на..

публикувано на 30.08.24 в 09:30

Прожектират адаптирани филми за незрящи в рамките на "Празници в Долината на тракийските царе"

В рамките на тазгодишните “Празници в Долината на тракийските царе” в Казанлък, ще бъдат представени адаптирани филми за незрящи. Късометражните ленти "Изповед" на режисьорката Дима Настева и "Три" на Боян Таксиров, ще бъдат прожектирани на..

публикувано на 30.08.24 в 08:57
Ива Дихтева

Последни за лятото безплатни турове за деца и възрастни в Стара Загора

Силно лято с повече от 400 участници в проведените безплатни турове в Стара Загора, изпращат от Туристическия информационен център. Тазгодишната лятна кампания приключва с две уикенд обиколки в събота и неделя от 10ч.. На 31 август турът е..

публикувано на 30.08.24 в 08:45

Валежи - почти в цялата страна, има условия за гръмотевични бури

Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Остават условията и за градушки. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт...

публикувано на 30.08.24 в 07:39

Пловдивският окръжен съд върна Георги Георгиев в ареста

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за..

публикувано на 29.08.24 в 18:51