Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ прие отчета на БНР за периода 29 май - 29 ноември

Александър Велев: През последния месец има покачване на аудиторията по време на "Новинарския час"

Александър Велев
Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии прие отчета на Българското национално радио за периода 29 май-29 ноември. Възстановяване на диалога и преодоляване на кризата отбеляза пред медийния регулаторен орган генералният директор Александър Велев. По думите му доходите на служителите в радиото са се увеличили с 26% под формата на допълнително материално стимулиране.

Възстановихме редколегиите, засилихме и диалога със синдикатите. Изчистихме дублирането на едни и същи формати по едно и също време, особено такива имаше между "Хоризонт" и "Христо Ботев". В програмно отношение аз бих отбелязал това, което направихме с "Новинарския час", който стартирахме от началото на октомври и който, по наши наблюдения и като отзиви, се приема доста добре от слушателите. В последния месец има леко покачване на аудиторията в този час, който по принцип беше час, в който слушаемостта е ниска, отбеляза още генералният директор на националното радио.

Намаляване на управленските звена, свиване на разходите и сериозни икономии, както и закриването на арабската редакция в Радио България бяха също сред акцентите в отчета на Александър Велев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!