Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат се планове за безвъзмездно възстановяване на 11 от разрушените къщи в Хитрино

Снимка: Радио ШУМЕН

Стъпките за безвъзмездно възстановяване на 11 от разрушените къщи в Хитрино, с което се ангажира Камарата на строителите в България, бяха набелязани на работна среща в Шумен. 

На нея присъстваха и кметовете на Шумен - Любомир Христов и на Хитрино - Нуридин Басри, представители на Камарата на инженерите в инвестиционното строителство, Камарата на архитектите в България и десет от фирмите, които ще извършат самото строителство. 
Първите стъпки, които трябва да се предприемат, обясни Иван Каралеев, председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране:

Преди да започне каквото и да е, първо трябва да се разчисти един терен. Следващата стъпка е да се доуточни какво точно ще правим. Основното, което ще бъде във всички случаи е някакво типово строителство, безкрайно различни едва ли ще може да се постигне за това кратко време, което се изисква. Третото е да се види какво е състоянието на инфраструктурата
.

Кметът на Хитрино Нуридин Басри говори за ангажиментите на общината в процеса на възстановяване:

Моето виждане и на моя екип е, от този социален фонд да бъде предоставено от нас на хората, от тях на вас, за да може изграждането на къщите да бъде еднакво, едновременно с правила.

Участниците в срещата посетиха и Хитрино, за да видят на място площадката, на която ще строят.

Следващата работна среща бе насрочена за 4-ти януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!