Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

619 са подадените електронни заявления за прием в детски градини

619 са подадените електронни заявления към този момент за прием на деца в първа група на детските градини на територията на община Стара Загора. Това каза за Радио Стара Загора Пенка Чавдарова – началник отдел „Образование“ към Общината. Общата бройка на местата, който трябва да бъдат заети в детските заведения, възлиза на 1100. Електронният прием се осъществява за 4-та поредна година. Той стартира на 4 януари от 10 часа и ще приключи на 14 януари. Районирането остава част от правилата, при които се определя приемът на всяко дете, но вече не е носител на специални точки, уточни Чавдарова

Благодарение на извършените ремонтни дейности условията в детските заведения на територията на община Стара Загора са много добри, подчерта Пенка Чавдарова. През настоящата година се забелязва засилване на интереса и към детските градини с ясли, като "1-ва", "24-та" и "34-та", обясни Чавдарова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа

Ограничено е разпространението на пожара между ямболските села Калчево и Победа. На място остават огнеборци и земеделски производители с тежка техника.  Заради силния вятър, съществува опасност от ново разпалване на вече загасени огнища.  Тепърва ще..

публикувано на 19.08.24 в 17:26

Ресторант и кафе-аперитив заели с маси общински терени без разрешение

Ресторант, кафе-аперитив и магазин от типа плод-зеленчук са заели общински терени неправомерно. Това става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за констатирани нередности по наредби на Община Стара Загора за периода от 12-ти до 18-ти август...

публикувано на 19.08.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Гасиха пожар между ямболските села Калчево и Победа

Пожар е избухнал този следобед между ямболските села Калчево и Победа. В гасенето са се включили и земеделски производители с тежка техника, към момента няма опасност огънят да засегне населени места. Пожарът се е разпространил на голяма,..

публикувано на 19.08.24 в 17:01

Няма заплаха за въвеждане на воден режим в област Стара Загора

Към момента няма тенденция и не се предвижда въвеждане на драстичен воден режим в област Стара Загора, в някои малки населени места е въведен частичен режим в определени часове от денонощието. Това съобщи на специална пресконференция областният..

публикувано на 19.08.24 в 15:36

Сдружение „Бъдеще за децата“ събира учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня

За втора поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ събират учебни материали за деца в неравностойно положение от Казанлък и Павел баня. Това съобщи за Радио Стара Загора Невена Трифонова от сдружението.  Материалите ще бъдат събирани до 5..

публикувано на 19.08.24 в 14:33

Деца помагат на деца

Деца помагат на деца . Може би това е най-чистата форма на добротворство, която жители и гости на Стара Загора могат да срещнат на Кестеновата алея в Градската градина. Там, десетина малчугани предлагат изработени от тях картини, гривни,..

публикувано на 19.08.24 в 13:20
Румен Радев

Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер

Президентът Румен Радев отказа да назначи Горица Грънчарова-Кожарева за служебен министър-председател. Причина за това стана намерението на Кожарева да остави Калин Стоянов за вътрешен министър.  След изчитането на имената в новия служебен кабинет, Радев..

публикувано на 19.08.24 в 11:21

Спират водата в Стара Загора заради авария на главен тласкател

Във връзка със отстраняване на авария на главен тласкател между Ягода 2-ри и Ягода 3-ти подем  на   19.08.24 г.   ще има пълно спиране на водоподаването   за град Стара Загора, информират от ВиК- Стара Загора. От там предупреждават още..

публикувано на 19.08.24 в 11:20

Моторист самокатастрофира и почина на околовръстния път на Казанлък

Моторист е загинал вчера на околовръстния път на Казанлък. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. На 18.08.2024г., около 10:30ч., по път I-6, околовръстен път на гр. Казанлък, е настъпило пътнотранспортно произшествие...

публикувано на 19.08.24 в 11:05
Тракийски университет, Стара Загора

87 български и 80 чуждестранни студенти ще учат медицина в Тракийския университет от септември

87 студенти са приети в специалност хуманна медицина на Тракийския университет в Стара Загора. От тях 63-ма са държавна поръчка, а 24 платено обучение. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора проф. Нели Грозева – зам. ректор по учебната..

публикувано на 19.08.24 в 09:15