Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР връчи годишните нагрaди "Сирак Скитник"

Снимка: БНР

Годишните награди за радиожурналистика "Сирак Скитник" бяха връчени тази вечер в Първо студио на Националното радио. Призьорите в трите категории бяха определени от Обществения съвет на Радиото.

Отличието за радиопредаване, мултимедиен или музикален проект беше връчено на Радио Шумен за отразяването на трагичния инцидент на гара Хитрино, на 10 декември миналата година. Катерина Петрова от Радио Шумен излезе, за да получи наградата:

Това беше работа, която премина през сърцата ни. Работа, която ни промени, работа, която единствено човек, който е бил в Хитроно, може да разбере.

Наградата за радиожурналистика получи Росинка Проданова – дългогодишен журналист в Радио Благоевград:

За мен е огромна чест, отговорност и радост да държа това високо отличие. Тази награда аз възприемам като признание за работата на Радио Благоевград.

Голямата награда "Сирак Скитник" беше връчена от генералния директор на БНР Александър Велев:

Това е награда за значим принос в развитието на Радиото, признание за ярка следа в съзнaнието и паметта на обществото, за новаторство и творчество. Тази година имам удоволствието да дадем тази награда на една личност, чието име и радиоприсъствие неизменно носи усещането за празничност и приятелство не само на радиослушателите, но и на поколения българи – Тома Спространов.

Благодаря на всички колеги, които ме номинираха, благодаря за доверието, че шефовете на радиостанциите ми повериха микрофона. Това, което правя за Радиото, винаги имам и нови идеи, за да не стане скучно на слушателите, каза Спространов. 

Той получи още една награда – "Златен глас" на Фондация "Надежда Дженева".

По време на церемонията тази вечер няколко пъти беше споменато, че много творци са преотстъпили авторските си права на БНР до решаването на спора с "Музикаутор".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!