Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Галъп интернешънъл": БСП - 28,7%, ГЕРБ - 27,6%

Паритет при основните партии и възход на личните рейтинти при Румен Радев, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки отчита последното изследване на агенция "Галъп интернешънъл".

Шест формации към днешна дата имат шанс да влязат в новия парламент. В рамките на няколко хиляди гласа е дистанцията между БСП и ГЕРБ сред онези, за които със сигурност може да се очаква да гласуват –  28,7 срещу 27,6 на сто. 

Затова може да се говори за практическо равенство на силите, твърдят от "Галъп" като отчитат, че е трудно да се определи кой би завършил на първо място в изборите. 

Според прогнозите освен първите две сили в парламента ще намерят място обединените патриоти, ДПС, партията на Веселин Марешки "Воля", както и Реформаторският блок.

Продължава възходът на онези, които спечелиха най-много в президентските избори – Румен Радев, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова и Веселин Марешки. Радев е безспорен водач в личните рейтинги с 41,7 процента. Изследването е възложено, финансирано и проведено от "Галъп интернешънъл" в периода 27-29 януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия