Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ предлага държавна подкрепа за насърчаване на раждаемостта

| обновено на 11.02.17 в 19:07
Снимка: БТА

Държавна подкрепа за раждаемостта и решаване на демографската криза чрез въвеждане на така наречения тридетен модел и заплати за бабите, които си гледат внуците, предлага ГЕРБ. Това обяви във Велико Търново партийният лидер Бойко Борисов, който се включи във форум, посветен на образованието и икономическия растеж.

Тридетният модел означава да подкрепя държавата първото, второто, третото. След това намалява подкрепата. По минимална работна заплата по европейски фондове можем да плащаме на всяка баба и дядо, които си гледат внучето.

Бойко Борисов посочи, че парите, обещани от ГЕРБ за двойното увеличение на учителските заплати, ще дойдат от пресечената контрабанда. Той заяви още, че в момента по българските граници има нулев миграционен натиск.

Във Велико Търново лидерът на управлявалата доскоро партия се оплака от хибридна война срещу ГЕРБ и припомни, че за 2 години правителството му е разплатило 6 милиарда и 200 милиона разходи, наследени от предишните управления. Борисов посочи, че в края на януари държавата е оставена с близо 1 милиард лева излишък. Според него разходите от над 6 милиарда не са били усетени от джоба на българина: 
2016 година платихме 2 милиарда и 300 милиона живи пари на данъкоплатеца от бюджета за Вашингтон и Москва, затова че преди нас правителства са угаждали или на Вашингтон, или на Москва. Ето ги заплатите за още три години напред. За радост 217-а нямаме да плащаме.  
Оставихме България стабилна, посочи още Борисов:
Да благодаря и на президента Радев за изказването на икономическия форум в Берлин, че България е стабилна със забележителен икономически растеж, с усвояване на еврофондове. Благодаря му за почтеността да каже това, което е. 

От борбата с контрабандата в бюджета са постъпили 4 милиарда и 700 милиона лева, заяви още бившият премиер във Велико Търново. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!