Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на столичен квартал затвориха движението по Околовръстния път

| обновено на 19.02.17 в 12:22
Снимка: Евелина Стоянова

Жителите на столичния квартал "Горубляне" затвориха движението по Околовръстния път в знак на протест, заради лошата инфраструктура и липсата на канализация в квартала.

Те обвиниха кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, че е забранила да строят в имотите си и че ги противопоставя на жителите на района, които искат меморандум срещу строителството.

Проблемът е от години, твърдят хората, и настояват в квартала да бъде назначен кмет, с чиято помощ да се решават проблемите:

Нямаме кмет ние. В основната част на Горубляне няма канализация.

Вече с години  всеки месец чистим ями и питаме, кога ще се направи тази отсечка на Околовръстното шосе от тука до Цариградско шосе. И в двете посоки има задръстване - казват протестиращи.

Жителите на "Горубляне" пропускат на десет минути коли да минават през кръстовището на "Самоковско шосе“ и Околовръстния път.

Ива Аргирова, която е една от протестиращите каза пред „Хоризонт“:

Исканията на "Горубляне“ са за канализация, защото половината село няма канализация, както статут на кметския наместник като заместник-кмет на община "Младост". Няма и здравен пункт в "Горубляне“ - осем хиляди човека, възрастни хора, трябва да ходят в община "Младост". Проблемите със земите - има много неизяснени обстоятелства покрай връщането на земите с новата кметица на "Младост", което също е проблем.

Кметът на район "Младост" Десислава Иванчева се срещна с протестиращите жители на Горубляне:

Идвам да ви подкрепя. Направили сме постъпки да се направи канализацията. Не се опитвам да национализирам земите на горублянци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!