Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев става вицепрезидент на европейската федерация по олимпийско таекуондо

Снимка: БОК

Председателят на българската федерация по таекуондо /олимпийска версия/ Слави Бинев ще бъде вицепрезидент на европейската, съобщи за националното радио нейният президент Сакис Паргалос, който е на посещение у нас. Той инспектира подготовката на зала "София" за европейското първенство през април и  остана доволен от видяното.

Ръководителят на европейското таекуондо се срещна със Стефка Костадинова - президент на Българския олимпийски комитет. В библиотеката на централата двамата обсъдиха хода на подготовката и двустранните отношения между България и Гърция в областта на спорта. 

Сакис Паргалос беше приет и от министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева, която  коментира, че участниците в първенството ще имат отлични условия и се надява да види в София много от бъдещите олимпийски шампиони. На срещата присъства и президентът на българската таекуондо федерация Слави Бинев, който информира проф. Дашева за подготовката на националните състезатели и евентуалното спечелване на медали, като я покани да открие шампионата.  Беше обсъдена и идеята в България да се изгради балкански център по таекуондо.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!