Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Волев: Киното ми дава живот

Интересът към любовните преживявания никога няма да угасне. Въпрос на майсторство е да ги поднесеш, споделя режисьорът преди премиерата на новия му филм "Извън пътя"

2
Николай Волев (вляво) с изпълнителя на една от главните роли - Деян Донков
След 16-годишно отсъствие Николай Волев - сценарист и режисьор на "Двойникът", "Да обичаш на инат", "Господин за един ден", се завръща с киноразказ за любовта.
На предстоящия 21-ви Международен София филм фест на гала-премиера в зала 1 на НДК ще бъде показан най-новия му филм "Извън пътя". Казва, че това е филм за най-великото чувство - любовта, пред което славата и парите са евтини неща. Категоричен е, че за да се върне отново към киното причината е вдъхновението от бягството в природата.

Разказвам за проблемите на една дългогодишна брачна двойка, за застаряването, за творческото изхабяване, за необходимостта от свежест в личните отношения, както и за избора на път в живота - дали да съхраниш духовността си или да преследваш материалното, парите... - споделя режисьорът за новия си филм. - Основната идея (за филма) се зароди, когато замених Странджа и морето с Банско. За моя радост в този район е останала някаква чистота.

Чуйте какво още сподели Николай Волев за необходимостта от творчески подтик, за избора на актьорите и за очакваната реакция на публиката. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия