Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национално турне с аржентинска музика

Веско Ешкенази и Людмил Ангелов: Избрахме тангото заради огненото начало, което носи

Снимка: Facebook
Цигуларят Веско Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов са сред най-харесваните и популярни български музиканти.  20-годишното им творческо сътрудничество бе ознаменувано с издаването на диска "Тaнго" с произведения на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Ариел Рамирес. 

По думите на Людмил Ангелов и двамата от дълго време са имали идеята за съвместен проект и ето, че в крайна сметка без големи усилия и с малко репетиции са успели да запишат диска, който до момента се радва на успех. Подборът на произведенията, както и по-голямата част от аранжиментите, са дело на Людмил Ангелов, пояснява Веско Ешкенази и допълва, че това, което им предстои е турнето през месец април - от 20 до 23. Градовете, в които публиката ще има възможност да ги чуе са: Габрово, Варна, Добрич и Хасково. За есента желание за гостуване на двамата музиканти са заявили Бургас и Пловдив, като Людмил Ангелов допълва, че ако има покани и от други населени места са готови да откликнат.

И двамата са категорични, че са избрали аржентинското танго за съвместния им диск заради това, че много харесват тази музика, която незаслужено е определяна като по-лека, а всъщност е изключително трудна за изпълнение. Най-ценното обаче е нейната мелодичност и огнено начало, което е особено вдъхновяващо.

Още за албума и предстоящото турне - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!