Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

На страниците на днешния СТАНДАРТ е публикувано писмото на 17-годишната ученичка Стиляна Николова към политиците, дни преди да се събере новият парламент. Стиляна е от град Черноморец и всеки ден изминава по около 30 км., за да ходи на училище в Бургас. В писмото си ученичката пита политиците дали и техните деца чакат лятото и работят за 500 лева, по 12 часа на морето, за да могат да си купят дрехи, обувки и учебници за училище. Тя апелира към новите народни избраници да помагат на народа и да се замислят дали нашите предци са се борили за такава България.

24 ЧАСА  поставя акцент върху думите на председателя на ЕНП Жозеф Дол, който нарича "много лоша новина" решението на служебното правителство за отмяна на Постановление 208 за интеграция на чужденци с предоставено убежище и международна закрила у нас. Дол казва още, че очаква незабавна реакция от българския президент и припомня, че в отговор именно на ангажиментите си за интеграция на бежанците България е получавала европейски средства.

Откриването на новия мото сезон е водеща тема за вестник ТРУД. За пореден път в празника се включват кметицата Йорданка Фандъкова и началникът на софийската пътна полиция комисар Тенчо Тенев. Изданието подробно разказва и за екстремните танци с машините след традиционното кратко шествие на мотористите. Новият сезон започва с мотото"Не на агресията на пътя".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!