Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

В интервю за 24 ЧАСА новият председател на парламента Димитър Главчев казва, че ден преди първото заседание е разбрал за предложението да бъде номиниран за този пост. Той е категоричен, че Народното събрание ще търси широко съгласие по националните теми.
Акцент за ДУМА е, че разследваният от поркуратурата Веселин Марешки е станал заместник-председател на 44-то Народно събрание. Цитирани са и думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че състезанието не е приключило и това е само полувремето.
ТРУД извежда на първата си страница заявката на парламентарните групи да подложат на парламентарна ревизия работата на служебните министри. Още днес депутатите ще изслушат вицепремиера Деница Златева за подготовката ни за председателството на Съвета на ЕС.
Според статистика на СТАНДАРТ най-често споменаваната дума при откриването на новия парламент е била България. А патриотичният тон е присъствал в речите на лидерите на всички парламентарни групи. Изданието извежда в заглавие и призива на Бойко Борисов към повече смирение в името на бъдещето на държавата.
На първата страница на вестник СЕГА четем, че санирането вече няма да е безплатно за всички. Според постигнатото споразумение за съвместно управление между ГЕРБ и патриотите, обновяването на старите жилищни блокове ще е безплатно само за социално слаби и пенсионери.
МОНИТОР публикува свое разследване, според което консултации на ВиК дружествата с експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране НЕрядко водят до завишаване на първоначалните им искания за поскъпване на водата. За пример е даден град Сливен, където в края на миналата година ВиК дружеството е поискало увеличение на цената на водата до 2,31 лв с ДДС, а в началото на тази година искането е завишено с 16,5 процента.
Водеща за КАПИТАЛ ДЕЙЛИ е новината, че МВФ леко повишава очакванията си за българската икономика. С положителен знак са ревизирани и данните за инфлацията, докато прогнозата за безработицата остава без промяна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!