Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой си отива от БСП - Корнелия Нинова или Георги Гергов?

Социалистите отиват на консултации при президента във вторник

| обновено на 22.04.17 в 12:44
Снимка: архив

Лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставката на бизнесмена Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията. Причината е посредничеството на Гергов при срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на "Овъргаз" и издател Сашо Дончев.

Корнелия Нинова аргументира пред съпартийците си искането за оставката на Георги Герков така:

С уважение към г-н Гергов, че е партиен човек, че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице - в качеството си на член на Изпълнителното бюро, не приемам политическо лице да участва в такива събития.

Ако загуби днешното гласуване, Нинова обеща да се оттегли:

Ще си тръгна с достойнство, заяви лидерът на БСП.

Непосредствено преди заседанието на Националния съвет, самият Георги Гергов, който е и председател на БСП – Пловдив област заяви:

Каква оставка? Няма ненаказано добро - примерно към Сашо Дончев или към Корнелия Нинова… А за оставката и за всичко останало, ето тука е вътре мястото, където сега ще разговаряме и след това ще дадем пресконференция

Дискусия по скандала е закрита за медиите.

Междувременно Корнелия Нинова анализира актуалната политическа ситуация и заяви, че БСП ще бъде опозиция на бъдещото управлени, но и че ще дава алтернативи.

Нинова обяви още, че президентът  Румен Радев е поканил социалистите на политически консултации, които са насрочени за 13.30 часа във вторник.

Пленумът продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова свика Националния съвет на БСП за оставката на Георги Гергов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поиска оставката на бизнесмена Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията. Това ще стане на днешното заседание на Националния съвет на БСП. Причината - посредничеството му при срещата между главния..

обновено на 22.04.17 в 11:08