Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" би с автогол в Горна Оряховица

"Берое" победи "Локомотив" Горна Оряховица с 1:0 като гост в скучен и вял мач. Единственото попадение дойде след автогол на Милен Желев в края на мача.

Двубоят бе по-специален за феновете на "Берое", защото е добре известно как се раздели с клуба сегашният треньор на "Локомотив" Горна Оряховица Александър Димитров. Още повече, че преди няколко кръга беройци загубиха у дома от този съперник с 2:3. Повече от 100 привърженици от Стара Загора подкрепяха с всички сили любимия си тим в този мач. В сектора за гости имаше и фенове на "Етър" Велико Търново, които са в приятелски отношения със старозагорци.

С оглед отсъствието поради наказания на титулярния капитан Иво Иванов и Мартин Райнов, наставникът на беройци Ферарио Спасов пусна Асен Георгиев като партньор на Венци Василев в центъра на отбраната, а компания на Кохей Като и Карлос Охене в средата на терена правеше Георги Динков, от когото се очакваше да руши играта на противника. Душан Перниш традиционно бе на вратата, по двата фланга на отбраната действаха Пламен Тенев, който все по-често попада в стартовите 11 на "Берое", и неизменният Веско Пенев, който вече 7 години няма алтернатива в лявата зона на защитата. Матеас Делич и Ерик Почански започнаха този път по крилата, а на върха на атаката бе голмайсторът на тима Жуниор Мапуку. Любопитно бе отсъствието на играчи като Георги Божилов, Радослав Кирилов и Антон Карачанаков от групата, в която влязоха юношите Никола Гавов, Атанас Панов и Надим Ангелов.

Началото на срещата не бе особено интересно, играта се водеше предимно в средата на терена, като никой от двата отбора не рискуваше да атакува по-интензивно. Едва в 20-та минута се получи по-интересна ситуация пред вратата на домакините. Мапуку бе фаулиран отляво по атаката на беройци, Ерик Почански пусна хитро към границата на наказателното поле към Георги Динков, който стреля от движение, топката се отклони от играч на "Локомотив" и бе избита от вратаря Банков в корнер, от който не последва опасност. Локомотивци отвърнаха с разбъркване в наказателното поле на "Берое" в 27-та минута, но удар на Владислав Узунов бе блокиран от защитник в "зелено".

Второто полувреме започна с принудителна смяна на вратата на тима от Горна Оряховица. Николай Банков получи контузия и бе заменен от Петър Денчев. Скуката обаче по никакъв начин не напусна терена. Изобилстваха предимно слабите далечни удари и неточните центрирания, като и двата отбора изпитваха трудности да си дадат повече от 3-4 паса в една атака. Все пак домакините владееха повече инициативата, но беройци добре затваряха пространствата в своята половина.

И когато не се виждаше как този двубой ще завърши по различен начин от нулево равенство дойде 88-та минута. Кохей Като изведе влезлия като резерва Борислав Цонев отляво, той се опита да центрира към Мапуку в наказателното поле, но топката се отклони в крака на Милен Желев и влетя в мрежата за крайното 0:1.

С тази победа "Берое" намали разликата с "Пирин" само на 2 точки преди прекия мач между двата отбора на 6 май. събота, от 20 часа в Благоевград. Вече е ясно, че беройци ще играят плейофи за достигане до финален бараж за класиране в Лига Европа, но предстои да се разбере кой ще бъде техният съперник.

"Локомотив" Горна Оряховица - "Берое" 0:1 89 мин. Милен Желев автогол

"Локомотив" Горна Оряховица: Николай Банков( 46 мин. - Петър Денчев), Милен Желев, Мартин Кавдански - 20 мин. жълт картон, Жан Амброуз, Атанас Фиданин, Юлис Ндонг, Игор Джоман, Аристоте Фунду, Владислав Узунов - 11 мин. жълт картон( 70 мин. - Красен Трифонов), Мохамед Бен Отман - 61 мин. жълт картон( 78 мин. - Софиян Муса), Рихави Кифуети; старши треньор: Александър Димитров

"Берое": Душан Перниш, Пламен Тенев, Асен Георгиев, Венцислав Василев, Веселин Пенев - капитан, Кохей Като, Георги Динков, Карлос Охене( 73 мин. - Виле Салмикиви), Матеас Делич( 67 мин. - Атанас Зехиров), Ерик Почански( 81 мин. - Борислав Цонев), Жуниор Мапуку; старши треньор: Ферарио Спасов

Главен съдия: Владимир Вълков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43