Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на родители срещу агресията в яслите, детските градини и училищата

Снимка: БГНЕС
Много майки са се събрали тук на протеста и заявяват, че искат по всякакъв начин да се вземат мерки, за да няма повече насилие в детските градини, училищата и яслите в София. Повечето от майките тук са с малките си деца.


Казвам се Теодора Алексиева, майка съм на Николай, който е едва на четири месеца и макар и толкова малък, аз съм един от организаторите на протеста като стоя твърдо зад него. Искам да ви кажа, че откакто се случват тези неща, аз се страхувам да пусна моето дете в ясла или градина. Изцяло сме за диалог, с учители, с всякакви учителски съсловия, с общините, за да можем да постигнем целите, които и двете страни желаят.



В момента с протестиращите родители се среща Мария Минчева, директор на дирекция "Образование" на Столична община и Моника Чулс, която е директор на дирекция "Здравеопазване". Подготвя се изграждане на видеонаблюдение в самостоятелните детски ясли в София, те са 24 на брой като в една вече има изградена система за видеонаблюдение. 115 хиляди лева ще струва на Общината изграждането на системата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!