Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Автор:

Американската преса подлага на сериозен анализ казусите с уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми и публикациите за споделена пред руснаци от Тръмп поверителна информация.

Дали Тръмп е възпрепятствал правосъдието с настояването пред Коми на тяхна среща през февруари да бъде прекратено разследването за връзките на тогавашния съветник по националната сигурност Майкъл Флин с официални представители на Русия - това се пита в редакционен коментар вестник Ню Йорк таймс.

Вашингтон пост пита дали в казуса с бившия директор на ФБР има елементи на възпрепятстване на правосъдието от страна на Белия дом. Президентството на Тръмп започва да затъва в проблеми, коментира изданието по повод твърденията, че Тръмп е предоставил поверителна информация на руския външен министър Сергей Лавров. Според вестника, това вероятно ще се окаже незаконно, но, цитирам, никой не го е грижа за това.

Руската преса също е посветена на "политическата война" в Съединените щати след разговора на американския президент с Лавров.

Кризата в администрацията на Тръмп достига мащабите на Уотъргейтския скандал, подчертава Газета, като се позовава на изказване на председателя на комисията по въоръжените сили в Сената Джон Маккейн.

Според експерти, цитирани от Независимая газета, публикациите произтичат от желанието на американския елит да сложи край на управлението на 45-ия държавен глава. Опит за преврат съзира и "Росийская газета" в редовните "изтичания" от Белия дом, компрометиращи неговия стопанин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!