Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС не прие удължаването на договорите за обществен превоз на пътници с превозвача "Карат-С"

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет не прие удължаването на договорите за обществен превоз на пътници по основни автобусни линии с превозвача "Карат-С".

Днес от "БСП за България" алармираха, че удължаването  на срока на договорите с превозваческата фирма е извън закона.

"Столичен автотранспорт" може да поеме обслужването на тези линии, но със стари автобуси, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

При положение, че сега спрем тези договори и прекратим возенето, ще трябва да пуснем много стари автобуси, които вече са останали в "Автотранспорта", защото новите и добри автобуси вече се движат по другите линии. Обявява се поръчка за още 120 нови автобуса от страна на "Автотранспорта". За съжаление, това изисква време и затова предложението към Общинския съвет е да разгледа този вариант, който законът позволява. Ако общинските съветници решат, че това не е добре, аз разбира се, ще се съобразя и ще възложа на "Автотранспорт" да поеме линиите, пускайки по-стари автобуси. Аз се съгласих на този вариант, защото постигнахме споразумение цената да бъде намалена и частният оператор да вози на цена по-ниска от тази на "Автотранспорт".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!