Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Махат паметника пред НДК през лятото, пише вестник "Труд", като уточнява, че ценните части от монумента ще бъдат запазени в музей. Бързото му премахване е заради предстоящото ни председателството на ЕС, допълва вестник "Телеграф".

Никой не разследва корупцията по високите етажи у нас, предупреждава вестник "СЕГА". Ресорните органи са зависими, некоординирани и безотговорни, призна го БОРКОР, специализиран център за превенция на корупцията, пише още всекидневникът.

Европейската инвестиционна банка ще осигури до 30 млн. евро на Сърбия за газовата връзка с България, информира "Капитал Дейли", позовавайки се на публикация в SeeNews, базирана на съобщение от финансовата институция. 

Новите електронни лични карти ще имат връзка с банкови сметки и системи, четем на страниците на вестник "24 часа".  Пощальонът идва с писмо за пенсия до вратата ни, споделя пък вестник "Телеграф" за новата услуга на НОИ, която предстои да заработи до няколко месеца.

МВР готви знакови арести, като първи на мушката са престъпните босове по морето, предупреждава вестник "Стандарт". Изданието прогнозира и по-малко тапи по пътя заради ремонтите този сезон, както и увеличаване на полицаите до морето "буквално на всеки метър".

Безплатен лекар на плажа цяло лято - от 1 юни на охраняемите пясъчни ивици ще бъдат отворени над 20 медицински пункта, информира вестник "Труд".

Лъжат за направата на ваксини срещу морбили, алармира "Дума", като дава за пример открити нови 5 случая на заразени деца в Пазарджик , въпреки че две от тях са записани в здравната регионална инспекция като имунизирани.

Ловят по 6 хиляди опасни играчки всеки месец при проверки, извежда на първа страница вестник "Монитор".

Можем ли да се справим с вълната от пиратски стоки, пита "Капитал Дейли". Необходима е нова правна рамка за противодействие, отговаряща на предизвикателствата на съвременните бизнес условия, смята финансово-икономическото издание.

За напрежение между българи с имоти край Бяло море и местни гърци пише вестник "24 часа". Нашенците сложили каравани и фургони върху земеделски земи в близост до крайбрежието при Миродато и в районите на Авдира, Северна Гърция.

"Пирати" превземат остров Анастасия след седмица, четем във вестник "Монитор". Става дума за развлекателна инициативата на общината и Държавен куклен театър - Бургас. Преоблечени като пирати актьори и деца, като част от трупата, ще "атакуват" всяка сряда брега до края на сезона.

Къща, паметник на културата, дом на най-голямата дарителка на Карлово Пека Попова, се срути, информира вестник "Дума". Изданието, както и вестник "СЕГА", поместват кадри от националното надиграване "Тъпан бие, хоро се вие" по време на дните на розобера в Казанлък.

София ще е световна столица на виното, извежда като акцент вестник "Земя". Страната ни за първи път е домакин на 40-ото юбилейно издание на Световния конгрес по лозарство и винарство, уточнява изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!