Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От „Нова Република“ съдят финансовото министерство

Петър Славов
Снимка: БГНЕС

Доскорошните народни представители в предходния парламент – Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев са завели съдебен иск срещу настоящия министър на финансите - Владислав Горанов.  Тримата настояват министър Горанов да оповести информация по процеса на осребряване имуществото на КТБ към 31 март 2017 г. Това обясни за Радио Стара Загора адвокатът Петър Славов, който на последните парламентарни избори бе водач на листата на партия „Нова Република“ в Старозагорски избирателен район. Славов напомни, че темата с милиардите около фалита на една от големите банкови институции у нас преди 3г. не стои на дневен ред пред настоящите народни избраници. По думите му е належащо да бъде повдигнат въпросът за събираемостта на активите на КТБ, което от своя страна ще спомогне за попълване на масата несъстоятелността, от която ще могат да се платят задълженията към държавата и хората, загубили своите средства. „Необходим е граждански натиск, за да се получи отговор на най-важния въпрос- кой стои зад организирания фалит на банката“, подчерта Петър Славов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Общинските съветници на Болярово заседаваха извънредно

Съветниците на община Болярово дадоха единодушно съгласие за внасяне на мотивирано предложение в министерството на образованието и науката за учебната 2024/2025 г. в Списъка на Средищните детски градини и училища да бъде включена ДГ “Здравец“ и филиали,..

публикувано на 28.08.24 в 16:16

Леко увеличение на безработицата в Старозагорско през юли

Леко увеличение на безработицата в областта отчитат за последния месец от Бюрото по труда. За месец юли равнището на безработица в Старозагорско е 4,5%, което е по-ниско от средното за страната - 5,4 на сто, но спрямо предходния месец юни се покачва с..

публикувано на 28.08.24 в 15:49

Увеличават се първокласниците в Казанлъшко

Всички 26 училища в община Казанлък ще открият новата учебна година в утрото на 16 септември /понеделник/ с официални тържества, а данните на общината сочат, че тази година учениците се увеличават. Традиционно и тази година те ще получат лични подаръци..

публикувано на 28.08.24 в 15:48

Шофьор на автобус в Стара Загора намери и върна голяма сума пари

Шофьор на автобус н амери голяма сума пари и ги върна на собственика им. Водачът открил торбичка с над 400 лева , забравени в управлявания от него автобус по линия 26 в Стара Загора. Мъжът предал откритите средства, съставен бил..

публикувано на 28.08.24 в 15:13
село Скобелево

Жители на Скобелево искат изселването на конфликтна фамилия

Жителите на павелбанското село Скобелево организираха протест с искане да бъде изселена конфликтна фамилия. Новодошлите преди месец роми са обвинявани за серията кражби и посегателства в домовете и стопанствата на хората. Семейството вече е печално..

публикувано на 28.08.24 в 13:28

Благотворителна тренировка подкрепя млади футболисти

Боен клуб “Атила” и приятели се включват в дарителската кампания "Да помогнем на ФК "Траяна". От 19,00 часа на игрищата, заключени  между Плувния басейн и  зад Централна поща в Стара Загора  ще се проведе благотворителна тренировка в помощ на клуба...

публикувано на 28.08.24 в 13:04
Снимката е илюстративна.

Ниски добиви от слънчоглед, срив в цената на пшеницата и поредна трудна година за зърнопроизводителите

Зърнопроизводителите в страната отчитат едни от най-ниските добиви от слънчоглед за последните десетилетия. Продукцията от маслодайната култура през настоящата стопанска година варира от 50 до 150кг. от декар, което представлява драстичен спад...

публикувано на 28.08.24 в 12:18
Ива Дихтева

Последни за лятото безплатни турове за деца и възрастни в Стара Загора

От 11ч. днес в Стара Загора ще започне последната за летния сезон безплатна обиколка за деца, която представя интересни места в Града на липите. Организатор за беседите е Туристическият информационен център. Мотото на тура за малчуганите е „Стара..

публикувано на 28.08.24 в 10:45
Средновековната крепост Неутзикон край с. Мезек

Занаяти от миналото и творчески работилници за единадесет дневните празници в село Мезек

От 29 август до 8 септември в свиленградското село Мезек ще се състоят празнични дни с богата културна програма. Организатор на събитието, което включва представяне на традиционни занаяти от миналото, творчески работилници, седенки и театрално..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

По-ранен гроздобер, по-ниски добиви и влошено качество на гроздето отчитат лозари

Тазгодишният гроздобер в страната подранява с близо месец. В Хасковско вече се прибират червените сортове мерло и сира. Това обяви за Радио Стара Загора Свилен Георгиев - член на УС на Националното сдружение на българските лозари и на Сдружение..

публикувано на 28.08.24 в 10:03