Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Стоян Братоев: От следващата седмица възстановяваме движението в участъците, затворени заради метрото

Снимка: Георги Корнейков
10 големи пътни обекта ще бъдат ремонтирани това лято в София. От следващата седмица започва възстановяване на движението по булевардите в участъците от строежа на третия лъч на метрото. Това съобщи инж. Стоян Братоев, директор на столичния "Метрополитен":

От 15-и ще бъде възстановено движението по "Патриарх Евтимий" изцяло в две ленти, булевард "България" на пети ще бъде възстановен, "Гоце Делчев" в двете локални платна, излиза и на "Гоце Делчев" на "Цар Борис трети" – на десети юни ще бъдат възстановени, тоест ще има движение и там влизането на техниката ще продължи със сигналист, който ще спира съответно, когато има нужда да направят маневри големите камиони, но да не продължим да задържаме автомобилният трафик, затова се реши да се възстанови движението.

Това лято ще бъдат ремонтирани булевардите: "Дондуков", "Монтевидео", "Овча купел", "Владимир Вазов", "Шипченски проход", "Тодор Каблешков", "Прага", старият мост "Чавдар". Ще се работи още по Северната скоростна тангента на околовръстния път.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!