Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена Йончева: Има съмнения за търговия с националната сигурност

Валентин Радев: Който твърди за корупционни схеми, да отнесе въпроса към прокуратурата

| обновено на 02.06.17 в 12:35
Снимка: БГНЕС
Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева каза, че има съмнения за тежка корупционна схема във връзка с изграждането на част от оградата по българо-турската граница:

Има съмнения за търговия с националната сигурност. Оградата по българо-турската граница, която е в Хасковска област, от гранична пирамида 280 до гранична пирамида 320, от река Тунджа до река Марица, 21 километра оградата е едноредова, въпреки че тя е била платена за двуредова, като фирмата, която строи тази ограда, усвоява чрез препроектиране разликата в средствата.

Йончева призова съответните институции да се самосезират и да направят проверка дали има основания за такива "тежки съмнения".

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че в най-скоро време ще провери лично цялата ограда по българо-турската граница. По повод думите на депутата от БСП Елена Йончева, че съществуват съмнения за корупционна схема при изграждането на част от съоръжението, Радев коментира:

Който твърди за корупционни схеми, има прокуратура за тази работа. Ако е права госпожа Йончева, да отнесе въпроса там. Знам, че от този участък - от Тунджа, останаха 9, 10, сега 13 ни казват, заради заобикалянето на "Натура". Може да има нещо такова, но за това са отговорни областните управители. Те възлагат, те приемат, спецификациите са техни и така нататък.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!