Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На курорт – като на курорт!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Курортният сезон започна и новините взеха да стават... как да кажа... може би все по-тематични за това време на годината.
В Слънчев бряг шведски турист извърши опит за убийство - ритна в главата камериерка, когато двамата се разминавали по коридора на хотела. Жената е изгубила съзнание и бе откарана в болница със счупена долна челюст. Според полицията гостът е действал по хулигански подбуди. Той е арестуван, а по случая пръст размаха дори главният прокурор.
Ден по рано пак в Слънчев бряг  англичанка е подала оплакване, че от хотелската й стая са изчезнали пари и дебитна карта. В Стария Несебър пък в магазин от чантата на румънска туристка били отмъкнати отново пари и дебитна карта, плюс лични документи. Така де - те ни бият, но и ние не оставаме длъжни... На курорт като на курорт!
Но да не помислите, че опасности ни дебнат само край морето?! Няма такова нещо. В разложкото село Баня 8-годишно момченце едва не се удавило в хотелски басейн. Мъж, който бил наблизо, го извадил и му направил изкуствено дишане. Спасител край басейна не бил забелязан, а майката пиела кафе с приятели в барчето.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!