Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Край на опашките в КАТ" извежда в заглавие вестник "24 часа", като цитира премиера Бойко Борисов с обещание за ликвидиране на, цитирам, "чакането с часове, да не кажа с дни". "Топят опашките в КАТ с табели и сайт", пише и "Телеграф". 
Изданието информира и че от 2018-а година, с европейска заповед, ще се свалят номерата, ако колата е без технически преглед. 
За реформи в системата на силовото ведомство пише вестник  "Труд"  под заглавие "Корупцията в МВР - на дръвника". Служители отиват на тестове за лоялност и професионализъм, допълва изданието. Камери ще следят парите на полицаите, добавя вестник "Стандарт", като уточнява, че ръководството на МВР се готви да провери и имотите на униформените. 
Вестниците пишат и за инцидента, при който загина повишеният впосмъртно в чин майор Георги Анастасов, както и за разследването. Ветролетът ударил с витлото си дървената мачта на "Дръзки", извежда в заглавие "Труд". Загиналият пилот спасил екипажа си ще бъде изпратен с военен церемониял, уточняват от "Стандарт". 
Наследници на Макгахан влязоха в черквата в Батак 141 години след прадядо си, разказва вестник "24 часа". Някои от потомците на американския журналист, описал кървавото опустошаване на Априлското въстание в Батак, се разплакаха пред костите,  допълва изданието.
Рилският манастир на косъм да рухне, алармира вестник "Телеграф".  Пишман майстори съсипали стогодишната зидария. Спешно укрепват източното крило на светата обител, четем още на страниците на вестника.
Вестник "Труд"  пък разказа за Щандът на Бобчо, който може да дари живот. Той е в ЦУМ, където има фестивал на сладките лакомства. 
За 70-ата си годишнина Димитровград подарява разходки за гостите си, информира вестник "Стандарт". 10 съботи и недели всеки турист може да избере археологичерски аткакции, които да посети без пари, уточнява изданието. На страниците на вестника четем и за други летни културни прояви - за джаз фестивала  "Долината на Орфей" в Кърджали и за организираното в Кюстендил рок училище за малки китаристи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!