Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова методика на "Напоителни системи" оскъпи водата за напояване в Сливенско

Промяната на методиката на изчисляване на цената на водата за напояване е причината тя да поскъпне. Това коментира директорът на „Напоителни системи“ - Сливен инж. Пламен Иванов, по повод  искането на овощарите в областта цената да остане на миналогодишните нива и да се запази  начина на плащане. Информира кореспондентът на БНР Стоян Радев.

Според инж. Пламен Иванов тази година методиката на изчисляване на цената на водата за напояване я прави  по- евтина на кубик, но има такса за първа и всяка следваща поливка. Точно тази методика, не се харесва на стопаните и те искат да се върне стария модел на плащане, защото в противен случай ще предприемат ефективни протестни действия. Инж. Иванов, коментира още, че се очаква в Министерство на земеделието в най-скоро време да бъдат проведени разговори по този въпрос с браншовите организации на овощарите. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С още ден се удължава ремонтът на възлово кръстовище в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Св. Отец Паисий", се удължава с един ден срокът на затваряне на кръстовището до  16.07.2024 г ...

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода в петък, 12 юли, поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния..

публикувано на 11.07.24 в 16:35

Университетски симулационен център ще бъде изграден в Тракийски университет – Стара Загора

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков и главният мениджър и директор на Ветеринарния симулационанен център д-р Здравко Тодоров посетиха Бернския интердисциплинарен ветеринарен симулационен център към университета в Берн, Швейцария. Те бяха..

публикувано на 11.07.24 в 16:30

Започва ремонт на втората база за въздушните линейки край Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен" край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта...

публикувано на 11.07.24 в 16:23

Областният съвет на ДПС в Кърджали подкрепи Доган, в Хасково още нямат позиция

Общинската структура на ДПС в хасковските Минерални бани излезе с призив към областния съвет на партията да подкрепят Ахмед Доган. До момента няма отговор от областното ръководство, информира кореспондентът ни Христо Христов. Мехмед Атаман, който е..

публикувано на 11.07.24 в 16:14
Христо Панчугов

Разпадът в ДПС не крие опасност за етническия мир в страната

Няма опасност за етническия мир в страната, коментира по Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов, след като почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на председателя на движението Делян Пеевски и четирима негови заместници...

публикувано на 11.07.24 в 15:46

Масово съхнене застрашава боровите гори в Старозагорско и Хасковско

Масово съхнене застрашава боровите гори в Югоизточното държавно предприятие- Сливен. Това обяви на форум в Стара Загора посветен на този проблем инж. Димчо Радев, директор на горското предприятие. Причината са климатичните промени и развитието на..

публикувано на 11.07.24 в 13:56

Димитър Николов напусна парламентарната група на ДПС

Димитър Николов е поддал заявление за напускане на парламентарната група на ДПС, съобщи председателстващият заседанието на парламента Росица Кирова, предава БТА. Димитър Николов е народен представител от ямболския регион.  По-рано днес заявление за..

публикувано на 11.07.24 в 13:22

Мъж е подпалил по невнимание вилата си, приготвяйки зимнина с открит огън

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар във вила в местността „Моллова гора“ край град Сливен.  Сигналът е получен в 13,26 часа на 10 юли. В гасенето са се включили 2 екипа на пожарната.  Пострадали няма. Унищожени са..

публикувано на 11.07.24 в 11:38

Двойно повече пожари в Старозагорско в сравнение с миналия юли

Почти двойно повече пожари за първите 10 дни на юли отчитат от пожарната в Стара Загора в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на месеца екипите на регионалната дирекция са реагирали на 172 произшествия срещу 95 за 2023 година,..

публикувано на 11.07.24 в 11:31