Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Борисов: Безпрецедентен ход беше да запознаем външната комисия в НС с проекта на договора за добросъседство с Македония

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов излязоха със специални позиции във връзка с проекта за договор за добросъседство с Македония и в отговор на писмото на лидера на БСП Корнелия Нинова от вчера. В него тя предложи проектът да бъде обсъден в Народното събрание. 

Премиерът Бойко Борисов подчертава, че проектът на договора е обсъден в парламентарната комисия по външна политика. По думите му подобен ход е безпрецедентен, тъй като съгласно конституционните изисквания Народното събрание се запознава с текста на договора едва след неговото подписване, когато той се внася за ратифициране от парламента. 

По-рано през деня от партия ГЕРБ съобщиха, че проектът на договора с Македония е внесен в секретното деловодство на Народното събрание още на трети юли и всеки депутат, който желае, може да се запознае с него. От партията уточняват още, че  целта на правителството е да финализира текста и да пристъпи към подписване на договора, като не отстъпва от българските предложения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!