Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не, това не е Германия!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Отново промениха закона и вече не трябва да ги има онези табели по пътищата, които показваха, че наблизо камера ви снима и по нейния запис може да ви глобят, ако сте превишили позволената скорост. Промяната е в сила, но остават загадка някои неща, които, меко казано, не помагат тя да бъде приложена на практика.
Най-напред не се знае кой трябва да махне табелите. Според КАТ това е работа на общините и пътната агенция. Те обаче нито са известени за това, нито имат пари да го направят. Значи законът ще влезе в сила Господ знае кога. И може би ще противоречи на друг закон, според който има ли камери, трябва да има предупреждение, че ви снимат. А обикновено се предупреждава с табелки.
Освен това все пак не се знае какъв ще бъде резултатът от приложението му. През годините, когато имаше табелите, водачите внимаваха за тях и намаляваха скоростта. Сега само за три дни органите отчитат, че нарушенията са се увеличили. Значи все някаква работа вършеха, налагаха дисциплина и сред по-дивите зад волана.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!