Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Днешната преса се отделя внимание на дома - паметник на връх Бузлуджа.  С 12:7 БСП загуби "чинията" на Бузлуджа, четем на чело на вестник "24 часа". Така правителството отхвърли искането на социалистите да получат безвъзмездно правото й на ползване за 10 години, допълва изданието. "Патриотите не дават "чинията" на БСП", уточнява вестник "24 часа". "Бузлуджа остава на народа", констатира пък в заглавие вестник "Стандарт".  Премиерът Борисов разконспирира заговор за Бузлуджа и отряза БСП, смята вестник  "СЕГА".  "Няма да се откажем, търсим друг начин да спасим паметника, заяви Корнелия Нинова", извежда в подзаглавие левият вестник "Дума". "С решението си кабинетът узакони разрухата", цитира лидера на БСП и вестник "Труд".
Екоорганизации обжалват в ЕК строежа на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле, информира "Капитал Дейли". ГЕРБ реже права на граждани и фирми заради магистралите, заключават в заглавие по темата от вестник "СЕГА".  
Бедняшки бунтове наесен, прогнозира вестник "Земя". Напрежението в страната расте заради ниските доходи, предупрежава президентът на КНСБ Пламен Димитров в публикацията, а за вестник "Монитор"  уточнява, че "всеки втори служител е нает в столицата или Софийска област".  400 000 работници живеят с по 314 лева на месец, обяснява за изданието директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любен Томев. Вестник "Дума" поставя акцент  над предложението на синдиката за "1000 лева таван на пенсиите".
Лондон може да ни откаже дипломите, предупреждава вестник "Стандарт". Това е една от причините Брюксел да отхвърля предложението на Великобритания как да бъдат уредени правата на европейските граждани след Брексит, добавя изданието.
Отменени резервации и липса на гледка скапват ваканцията. 900 се жалват от мизерни стаи, алармира вестник "Телеграф", който се позовава на постъпили жалби в Комисията за защита на потребителите. "Дерат със 150 лева за аквапарк на морето", показва пък проверка на "Монитиор".
12 000 лева глоба за огън в стърнище. Това предвижда проект за изменение на Закона за опазване на земеделските земи, публикуван за обществено обсъждане, пише вестник "Земя". 
Ядем зарзават с пестициди и риба с тежки метали. 75% от сигналите са за турски чушки и домати, пояснява вестник "Телеграф".
Вадим по 150 килограма сафрид на ден, хвалят се рибари от страниците на вестник "Труд". Морските се надяват и пътят на пасажите с паламуд да мине край нашите брегове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!