Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Много пропуски костваха победата на "Берое" в Русе

"Берое" завърши 1:1 като гост на "Дунав" Русе в последен мач от втория кръг в Първа футболна лига. Беройци изиграха далеч по-хубав мач в сравнение с нулевото равенство в старозагорското дерби в първия кръг, но липсата на централен нападател отново си каза думата и множество пропуски не позволиха на тима на Александър Томаш да се поздрави с победата. Голът за старозагорци отбеляза новото попълнение Серджиу Негрут.

От първата минута за "Берое" в предни позиции започнаха румънците Серджиу Негрут и Драгош Фиртулеску, подкрепяни от Педро Еуженио. В халфовата линия след наказание се завърна Карлос Охене. Именно от ганаеца и Борислав Цонев се очакваше да градят играта на тима с помощта на Мартин Райнов. На вратата както винаги започна Душан Перниш, а в защитното каре, съставено от Милен Желев, Павел Виданов, Георги Динков и капитана Веселин Пенев, нямаше промяна в сравнение с нулевото равенство в старозагорското дерби преди 10 дни.

Още от началото на срещата "Берое" заложи на постепенното изграждане на атаките и се опитваше чрез продължителни разигравания да намери пролука в отбраната на "Дунав". Въпреки това домакините имаха по-чистите ситуации за гол в първите минути на двубоя. В осмата минута русенци матираха беройската отбрана с няколко бързи подавания по земя, което позволи на Бирсент Карагерен да излезе на добра позиция за удар, но шутът му бе неточен до голяма степен и поради намесата на Павел Виданов, който умело затвори крилото на домакините. Десет минути по-късно опасно центриране на Васил Шопов прехвърли защитата на "Берое", топката попадна у Юлиян Ненов, но ударът му мина встрани от вратата.

До гол обаче стигнаха "зелените" от Стара Загора в 29-та минута. Марио Петков от домакините се опита да изчисти топката, тя обаче срещна гърба на Мартин Райнов и изведе сам срещу вратаря Серджиу Негрут, който реализира хладнокръвно за 0:1!

Три минути след попадението Карлос Охене проби отдясно, пусна прострелно подаване към малкия пеналт, Марио Петков и вратаря Станислав Антонов не се разбраха и за малко не си отбелязаха автогол.

Първото полувреме започна с два сериозни пропуска на Педро Еуженио. Първо в 46-та минута Охене изведе португалеца в полето на домакините, той финтира Марио Петков, озова се очи в очи със Станислав Антонов, но от малък ъгъл не успя да го преодолее. След това в 55-та минута Фиртулеску проби по лявото крило, пусна прострелен пас към точката на дузпата, но Педро я прати в аут, вместо да покачи резултата.

"Дунав" отговори с хубаво центриране на Христофор Хубчев, което намери непрокрит Мирослав Будинов, но нападателят на русенци не намери добре топката и тя отиде в трибуните. Малко след това многоходова акция на заралии завърши с точен удар по земя на Мартин Райнов, но Антонов бе на мястото си и улови. В 65-та минута беройци отнеха топката в средата на терена, Охене пусна извеждащ пас към Борислав Цонев, но ударът на близнака по диагонал бе безкрайно неточен и по този начин "зелените" изпуснаха пореден шанс да решат мача в своя полза.

И за да се изпълни известната максима, че като не вкараш, ще ти вкарат, след толкова пропуски, беройци бяха наказани. В 81-та минута след изпълнение на тъч топката бе отклонена с глава от Аяс, Карагерен пробва задна ножица, Перниш изби, но Будинов отблизо изравни резултата.

До края двубоят бе двуостър, като домакините се опитваха да превземат вратата на "Берое" с изсипани топки, докато заралии стигнаха до опасен удар отдалеч на Негрут при една от своите контраатаки.

В следващия кръг на 29 юли, събота, от 18:45 часа "Берое" приема "Пирин".

"Дунав" - "Берое" 1:1 Мирослав Будинов 81 мин.; Серджиу Негрут 29 мин.

"Дунав": Станислав Антонов, Марио Петков( 59 мин. - Петър Патев), Михаил Милчев, Тейнур Марев, Христофор Хубчев, Диян Димов - капитан, 25 мин. жълт картон, Васил Шопов( 54 мин. - Димитър Георгиев), Самир Аяс, Бирсент Карагерен, Юлиян Ненов( 54 мин. -  Бранимир Костадинов - 73 мин. жълт картон), Мирослав Будинов; старши треньор: Веселин Великов

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев, Павел Виданов, Георги Динков, Веселин Пенев - капитан( 61 мин. - Матеус Леони), Мартин Райнов, Карлос Охене( 71 мин. - Кохей Като), Борислав Цонев - 89 мин. жълт картон, Педро Еуженио - 22 мин. жълт картон, Драгош Фиртулеску( 83 мин. - Емин Ахмед), Серджиу Негрут; старши треньор: Александър Томаш

Главен съдия: Драгомир Драганов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43