Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на деня доставят медикаменти и превеждат заплатите в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

| обновено на 02.08.17 в 13:45

До края на деня ще бъде направена частична доставка на медикаменти и консумативи за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, а забавените заплати на болничния персонал ще бъдат преведени. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора изп. директор на здравното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев.

Той уточни, че е направил поръчка за лекарствата, след като вчера EVN вдигна запора на болничните сметки, наложен за неплатени фактури за електроенергия. До положителната развръзка се стигна след двуседмични трудни преговори, поясни проф. Йовчев:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55
Владимир Иванов

Отклонения в цените на храните нагоре миналата седмица сега са надолу

Точно с 1лв. по-евтина е тази седмица потребителската кошница спрямо същия период на миналата година. Ако днес си закупим по единица от 30-те хранителни продукта тя ще ни струва 97лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Оранжев код за опасни жеги в цялата страна

"Оранжев" код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Предупреждението е на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите се очаква да достигнат 40 градуса. Специалистите съветват възрастните и хора с хронични..

публикувано на 12.07.24 в 08:08
снимка: община Чирпан

Промени в движението към село Могилово заради рок фестивал

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley се въвежда от община Чирпан, съобщават от администрацията на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и..

публикувано на 12.07.24 в 07:05

С още ден се удължава ремонтът на възлово кръстовище в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Св. Отец Паисий", се удължава с един ден срокът на затваряне на кръстовището до  16.07.2024 г ...

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода в петък, 12 юли, поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния..

публикувано на 11.07.24 в 16:35

Университетски симулационен център ще бъде изграден в Тракийски университет – Стара Загора

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков и главният мениджър и директор на Ветеринарния симулационанен център д-р Здравко Тодоров посетиха Бернския интердисциплинарен ветеринарен симулационен център към университета в Берн, Швейцария. Те бяха..

публикувано на 11.07.24 в 16:30

Започва ремонт на втората база за въздушните линейки край Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен" край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта...

публикувано на 11.07.24 в 16:23

Областният съвет на ДПС в Кърджали подкрепи Доган, в Хасково още нямат позиция

Общинската структура на ДПС в хасковските Минерални бани излезе с призив към областния съвет на партията да подкрепят Ахмед Доган. До момента няма отговор от областното ръководство, информира кореспондентът ни Христо Христов. Мехмед Атаман, който е..

публикувано на 11.07.24 в 16:14
Христо Панчугов

Разпадът в ДПС не крие опасност за етническия мир в страната

Няма опасност за етническия мир в страната, коментира по Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов, след като почетният председател на ДПС Ахмед Доган призова за оставките на председателя на движението Делян Пеевски и четирима негови заместници...

публикувано на 11.07.24 в 15:46