Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ЦГМ отрекоха градският транспорт в София да е безплатен през август и септември

Снимка: БГНЕС

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) отрекоха информацията, че градският транспорт в София е безплатен през август и септември. За листовки с такова съдържание е получен сигнал.

На спирките на градския транспорт в районите "Триадица“, "Лозенец“ и "Красно село“ няма разлепени листовки с информация за безплатен градски транспорт. От Центъра за градска мобилност информираха, че подобни листовки са забелязани в различни райони на града:

От Столична община и Центъра за градска мобилност нямаме кампания за безплатен транспорт през август и септември. Тези, които са поставили листовките са напълно безотговорни и въвеждат умишлено в заблуждение пътниците. Тази листовка няма да оправдае никой, който се е качил без превозен документ при проверка от контрольорите, затова от Столична община призоваваме предвид конкретната ситуация, а и не само всички пътуващи в Столичния градски транспорт да са с валиден превозен документ - заяви Иван Николов, директор на Дирекция "Транспорт".

Не е реално да има безплатен градски транспорт. Няма смисъл от такова нещо, пълна глупост. Къде сме, в коя държава е безплатен транспортът? Нали държавата харчи средства за него? Нали го ползвате? Храната безплатна ли ви е, токът безплатен ли ви е? Откъде накъде ще ви е безплатен транспортът - каза гражданинът Илия Русков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!