Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край Сопот е загасен

Снимка: БГНЕС
Пожарът край сопотските села Московец, Анево и Иганово, който избухна вчера, е загасен. За няколко часа огнищата са били лакализирани.  Пламъците са се простирали на фронт от близо 10 километра.

Проблемът се оказа силният вятър, който бързо разнасяше пожара, потвърди пред "Хоризонт" кметът на Карлово Емил Кабаиванов:

Иначе действаха много бързо и адекватно. Включиха се и пожарните на ВМЗ, колегите кметове от съседните села. За съжаление, изгоряха десетки декари лозови насаждения, но просто нямаше как да бъде избегнато. Предотврати се пренасянето на пожара към съседните села. В момента няма никаква опасност.

Скоро след като гасенето приключи, започна и описването на щетите. Пламъците са унищожили над 400 дка лозя и 100 дка изоставени насаждения, 30 дка розови градини и фургон, съобщи говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев. Най-големи поражения пожарът е нанесъл на елитните лозя на известна винарска изба, които се намират в землището на Московец. Според ръководството ѝ, щетите са за 5 000 000 лева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!