Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Романът "Невидими" с премиера в Стара Загора


СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“, ИК „Жанет 45“ канят старозагорци и гостите на града на представянето на романа „Невидими“ на Наталия Делева тази вечер (31 август) от 18,00ч. в „Нашето място“.

„Невидими“ е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта.

Наталия е убедена, че „нещата не се непроменими и само от нас зависи завинаги да ги променим“. Тя e специалист по Дигитален маркетинг. От 12 години живее и работи в Лондон, а „Невидими“ е дебютният й роман, който бе номиниран в Деветия национален литературен конкурс Развитие. Също така тя  е журналист, пиар и съставител на книгата на английски език „Имало едно време“/Once upon a time/, събираща детски приказки с илюстрации към тях от седемнайсет блогъри и техните деца, в помощ на Save the Children, UK.

Младата дама пристига тази вечер в Града на поетите, липите и правите улици, за да представи за първи път пред публика своя  роман. За посланията и процеса на писане на книгата, за това с какви очаквания е започнала писането, защо е избрала толкова тежка тема и как всеки би могъл да сподели истинска история на фейсбука или сайта на книгата, Мария Стефанова разговаря с Наталия Делева броени часове преди премиерата:


Снимка

Още от категорията

Десислава Цветкова и издателство "Потайниче" представят български перли в европейската река на думите

"Излезе дългоочакваната антология на съвременни и класически български автори в превод на английски, френски и немски език! "River of Words" ("Реката от думи") ще ви накара да се гордеете и ще предизвика възхита у чуждоезичните ви приятели." Това..

публикувано на 04.08.21 в 16:00
Музей

Изложба със смешни фотоси представят в Дома на хумора и сатирата в Габрово

От 7 август до 26 септември жителите и гостите на Габрово могат да се насладят на фотоизложба в Дома на хумора и сатирата. Темата на изложбата фотоконкурс е „Фотосмях“ и е с международно участие. Това съобщи за Радио Стара Загора екскурзоводът в..

публикувано на 04.08.21 в 15:17

През август Стара Загора е музика

Община Стара Загора  организира специални концерти за любителите на музиката под надслов „Август е музика". Това съобщават от общинския пресцентър. На 9 август (понеделник) от 20.00 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се качат    Надя..

публикувано на 04.08.21 в 08:23

Изложба разказва историята на Габрово

В Изложбена зала  „Иван Милев" в Културно-информационния център  в Казанлък гостува Художествена галерия „Христо Цокев" - Габрово с изложба „Изкуство от центъра". Изложбата бе открита от председателя на представителството на Съюза на българските художници..

публикувано на 03.08.21 в 19:17

100 години назад със стъклените плаки на Антип Коев Обущаров (1888 - 1942)

През 90-те години на миналия век наследници на рода Обущарови даряват на Етнографски музей „Чирпанлиева къща“ гр. Шипка над 500 стъклени плаки запечатали образи от миналото през обектива на никому непознатия дотогава фотограф Антип Обущаров...

публикувано на 02.08.21 в 15:51

„Старите сгради разказват…“ непознати истории от Стара Загора

Тази събота и неделя ( 7 и 8 август) от 9,30 часа от Туристически информационен център (бул.“Руски“ №27) ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“, част от безплатни градски турове „Стара Загора -  неразказани истории по правите..

публикувано на 02.08.21 в 12:15

Графична изложба на Слави Славов откриват в Стара Загора

На 3 август (вторник) в 18.00 часа в старозагорската зала „ Лубор Байер“ ще бъде открита изложба на твореца Слави Славов. В експозицията са включени 45 графични рисунки, сътворени през последните две години, обясни авторът. Той допълни, че картините нямат..

публикувано на 02.08.21 в 10:01
 Георги Динев

Георги Динев: Оперетата е забавна музикална приказка

На италиански език оперета означава малка опера. В нея също, както в операта, има увертюра, арии, ансамбли, хорове, но за разлика от оперните творби, сюжетът е забавен, музиката звучи леко и популярно, а интригата завършва винаги щастливо. Наличието..

публикувано на 30.07.21 в 18:15

Регионалната библиотека в Сливен представя документална изложба "Следовникът на Захари Стоянов"

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен представя документална изложба "Следовникът на Захари Стоянов". Експозицията е изложена в НЧ "Извор" - с.Медвен, в рамките на програмата на Третите четения, посветени на Захари Стоянов. Изложбата е по..

публикувано на 02.08.21 в 11:05
Старият чинар, парк Бедечка, Стара Загора

Филмът на Димана Шишкова "Случаят Бедечка", посветен на съдбата на едноименния парк

Филмът на Димана Шишкова "Случаят Бедечка" засяга темата за застрояването на природата в градска среда, като излиза от локалния контекст и разглежда глобалните последствия, които проблемът оказва върху обществото и културата. 68-минутната лента..

публикувано на 30.07.21 в 15:20