Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи протестираха в Пловдив за по-високи заплати

| обновено на 01.09.17 в 19:51
Снимка: Кремена Данева
Поредният от щафетните полицейски протести в страната се проведе тази вечер в Пловдив. Десетки пловдивски полицаи, към които се присъединиха и техни колеги от пожарната в Хасково, проведоха шествие по централната пешеходна улица с настояване за индексация на  възнагражденията им и спешно изготвяне на нов закон на МВР с участието на представители на синдикалните организации.

Протестиращите издигнаха плакати с цитати на премиера Бойко Борисов от предходни години. „При първа възможност ще увеличим заплатите на служителите на МВР, но не сега“, беше изписано на един от тях.

Госпожа Бъчварова (бел. ред. министърът на вътрешните работи във втория кабинет на Борисов) направи административна реформа, в която трябваше администрацията да се отдели от хората, които са на терен. Да има и съответното заплащане. Нещата не станаха така, както бяха замислени. Напротив - заплатите там са много по-високи, отколкото на хората на терен,“ припомни участничка в протеста.

Участниците в протеста подчертаха, че искат  увеличение на възнагражденията поне с 15 на сто, но уточниха, че желаят те да бъдат обвързани с минималната или средната работна заплата, за да следват инфлацията. По думите на Доньо Янчев от Синдикалната федерация на служителите на МВР „все още не срещаме очакваното от нас разбиране“.


Протестиращите се обявиха още за честен подбор на кадрите. Според тях има какво да се желае и за по-добрата подготовка. 

Следващият от щафетните полицейски протести е в Смолян на 4 септември.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!