Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" и "Левски" не се победиха в интересен мач(СНИМКИ)

"Берое" не успя да победи "Левски" за първи път от 5 години насам като домакин. Мачът се игра пред около 5 000 зрители на стадиона под "Аязмото" и завърши наравно 0:0.

За първи път като титуляр за "Берое" в Първа лига започна централният защитник и футболист номер 1 на България за 2013 г. Иван Иванов, като негов партньор в отбрана бе Павел Виданов, Душан Перниш традиционно застана под рамката на вратата, Милен Желев бе десен бек, а като ляв бранител в отсъствието на контузения Матеус Леони започна капитанът Веселин Минев. Халфовата линия бе в обичайния си състав - Мартин Райнов, Кохей Като и Карлос Охене, по крилата атакуваха Педро Еуженио и Антон Карачанаков, а на върха на атаката традиционно бе голмайсторът Мартин Камбуров.

Двубоят започна в добро темпо за българските стандарти, като и двата отбора бяха активни в предни позиции. В шестата минута след добър пробив на Карлос Охене, топката бе отправена в наказателното поле към Мартин Камбуров, той бе връхлетян и съборен от Антонио Вутов, но не последва сигнал от съдията Ивайло Стоянов. Две минути по-късно Педро Еуженио проби в половината на гостите, бе спънат от Серджиу Буш, но ударът на Антон Карачанаков от последвалия фаул премина встрани от вратата на Божидар Митрев. В следващите минути гостите от София се настаниха малко по-трайно в половината на беройци, но до опасност пред Душан Перниш не се стигна. В 18-та минута Педро нахлу отляво по нападението на домакините, но избра да прехвърля отдалеч Митрев, което се оказа крайно грешно решение и топката излезе много в аут.

В 26-та минута след продължителна атака на гостите Антонио Вутов подаде към Васил Панайотов в пеналта, той стреля, Перниш боксира, топката попадна у Гомес, той центрира към Буш, но ударът на нападателя бе избит в корнер. Шест минути по-късно Иван Горанов излезе на добра позиция, но би слабо в Перниш. В 37-та минута беройци разиграха къс корнер, Милен Желев центрира, Мартин Райнов засече с глава, но Митрев улови. При ответната атака Жорди Гомес стреля красиво от воле отдалеч, но Перниш отново бе на мястото си и изби.

Снимка

В 43-та минута дойде най-чистото положение за "Берое" през първата част. След корнер за "сините", беройци осъществиха бърза атака, Карлос Охене центрира точно към Мартин Камбуров в пеналта, който от движение би над вратата.

Второто полувреме също започна в бързо темпо. Столичани изпълниха няколко последователни корнера, които създаваха напрежение пред вратата на "Берое", но нямаше кой да нанесе точен удар. Беройци пък стигнаха до добра ситуация в 54-та минута, когато топката бе центрирана в наказателното поле към Камбуров, който би с глава слабо в Митрев. В 67-та минута дойде най-чистото положение за софиянци. Първо Перниш не се намеси добре при мощна тупалка на влезлия като резерва Йерсон Кабрал, топката се отби в тялото на беройския страж и попадна у Роман Прохазка, който стреля силно и точно, но този път Перниш прояви невероятен рефлекс и първоначално изби, след което овладя топката на голлинията. Малко по-късно възможността за гол бе за домакините. Мартин Райнов проби в полето на "сините", пусна към Камбуров, той стреля, Митрев с мъка изби, а влезлият като смяна Драгош Фиртулеску бе затворен и не успя да вкара при добавката.

Снимка

В 74-та минута Кабрал отново отправи опасен удар към Перниш, но топката мина от външната страна на мрежата. В 79-та Райнов отправи топовен шут, но Митрев изби с мъка влизащата под гредата топка. До края на срещата и двата тима опитаха да стигнат до победата, но бяха твърде равностойни и не успяха да преодолеят отбраната на противниковия тим. Най-опасното положение бе силен шут на Холмар Ейолофсон, преминал на сантиметри от лявата беройска греда.

С това равенство беройци остават на петото място с актив от 17 точки, с една по-малко от "Левски" и 2 от градския съперник "Верея". В следващия кръг на 1 октомври, неделя, "Берое" гостува на шампиона "Лудогорец". Мачът е с начален час 20:00.

"Берое" - "Левски" 0:0

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев - 64 мин. жълт картон, Павел Виданов, Иван Иванов, Веселин Пенев - капитан( 46 мин. - Камен Хаджиев), Мартин Райнов, Кохей Като( 88 мин. - Серджиу Негрут), Карлос Охене, Антон Карачанаков( 70 мин. - Драгош Фиртулеску), Педро Еуженио - 29 мин. жълт картон, Мартин Камбуров; старши треньор: Александър Томаш

"Левски": Божидар Митрев - капитан, Милош Цветкович - 46 мин. жълт картон, Давид Яблонски, Холмар Ейолофсон, Иван Горанов, Васил Панайотов, Жорди Гомес, Роман Прохазка - 28 мин. жълт картон, Антонио Вутов( 62 мин. - Йерсон Габрал), Габриел Обертан - 90+2 жълт картон, Серджиу Буш - 8 мин. жълт картон( 81 мин. - Жуниор Мапуку); старши треньор: Делио Роси

Главен съдия: Ивайло Стоянов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43