Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът нареди от ГЕРБ да не споменават името на президента, за да няма спекулации

Цв. Цветанов: Целта е да не се дават поводи за спекулации

| обновено на 08.10.17 в 13:18
Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ съобщиха, че ще се концентрират върху дебатите за бюджета и няма да участват в компроматни войни.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил от партия ГЕРБ да не споменават президента Румен Радев, оповести заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Премиерът се разпореди да не се споменаваме президента, а да говорим за нещата, които действително могат да водят до издигане авторитета на институциите и до намаляване на това противопоставяне, което е вредно както за институционалната същност на България и на българските институции, но така също и за бъдещето на страната.

Разпореждането на премиера Борисов цели да не се дават поводи за спекулация, ако държавният глава се споменава или коментира, подчерта Цветанов, като допълни:

И смятам, че това е в интерес на държавата. Ние няма да си позволим да говорим за президентската институция, защото независимо дали един президент ни харесва, или не, той е законно избраният президент на Република България и той представлява президентската институция на международни форуми.

Цветан Цветанов декларира още, че при създаването на временната комисия за изтребителите е нямало умисъл за атакуване на президента. Той подчерта, че силата на ГЕРБ е в това, че залага на реалните политики:

Номер едно в компроматната война, в компроматите, това са БСП.

Относно изнесените в последните дни схеми от БСП за роднински и политически назначения, от ГЕРБ посъветваха социалистите, ако смятат, че е нарушен законът, БСП да сезират съответните компетентни институции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!