Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си подаде оставката

Антон Тодоров
Снимка: svobodnoslovo.eu

Депутатът Антон Тодоров си подаде оставката, съобщи  той в писмо до медиите, но изпратено чрез пресцентъра на ГЕРБПоднасям още веднъж своите извинения към журналиста Виктор Николаев, към зрителите на Нова телевизия и към всички български медии, които волно или неволно съм засегнал с участието си“, се казва в писмото на Тодоров. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот със се борил. Изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима от останалитеСвободата в медиите за мен е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите. Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество“, се казва още в писмото. „Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля приемете оставката като народен представител. На всички, които ще използват този морален акт, бързам да заявя, че решението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики“, съобщава още  Антон Тодоров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Средновековната крепост Неутзикон край с. Мезек

Занаяти от миналото и творчески работилници за единадесет дневните празници в село Мезек

От 29 август до 8 септември в свиленградското село Мезек ще се състоят празнични дни с богата културна програма. Организатор на събитието, което включва представяне на традиционни занаяти от миналото, творчески работилници, седенки и театрално..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

По-ранен гроздобер, по-ниски добиви и влошено качество на гроздето отчитат лозари

Тазгодишният гроздобер в страната подранява с близо месец. В Хасковско вече се прибират червените сортове мерло и сира. Това обяви за Радио Стара Загора Свилен Георгиев - член на УС на Националното сдружение на българските лозари и на Сдружение..

публикувано на 28.08.24 в 10:03

10-годишно дете се удави в река Марица край Симеоновград

Дете на 10 години се удави във водите на р. Марица край Симеоновград. Инцидентът е станал вчера по обяд. Тогава компания от 6 деца решили да плуват в реката край местната автогара. Три от децата започнали да се давят. Най-голямото от тях опитало да ги..

публикувано на 28.08.24 в 09:28
Халил Летифов

Старозагорският депутат от ДПС Халил Летифов е сред изключените от партията

Делян Пеевски и още седем депутати са изключени от централното оперативно бюро на ДПС.  Днес почетният председател Ахмед Доган е провел заседание на Централното оперативно бюро на партията, съобщават от пресцентъра на движението. Освен..

публикувано на 27.08.24 в 20:27

Кулинарни изкушения за Празника на картофа в село Калояновец

С песни, танци, кулинарни състезания и дегустации на разнообразни ястия от картофи, организаторите Община Стара Загора, Кметство село Калояновец, НЧ „Възраждане 1927“ участници и гости ще отбележат четвъртото издание на Празника на картофа, съобщиха от..

публикувано на 27.08.24 в 17:23

Тази вечер е награждаването и гала концертът на лауреатите на конкурса „Гласът на Камен“

Тази вечер от 21 часа в залата на Опера Стара Загора ще се състои официалната церемония по награждаването и заключителният гала концерт на лауреатите на Втория международен конкурс за млади тенори „Гласът на Камен“. Наградените млади оперни певци..

публикувано на 27.08.24 в 17:19

Постоянна мярка за шофьора, обвинен за контрабанда на оръжие

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста турския гражданин, задържан при опит да влезе в страната, пренасяйки 10 бойни пистолета. 48 – годишният шофьор поиска от съда да бъде освободен и допълни, че съжалява за извършеното престъпление...

публикувано на 27.08.24 в 16:07

Четирима пострадали след челен сблъсък край хасковското село Конуш

Дете на 3 години и трима възрастни са ранени при катастрофа край хасковското село Конуш.  Инцидентът е станал малко преди 14 часа. Автомобил с хасковска регистрация се е движил в посока Конуш и на ляв завой навлиза в насрещното и удря челно движещия..

публикувано на 27.08.24 в 15:55

Описват щетите след пожара в Дълбоки (СНИМКИ)

Част от покрив на къща, селскостопански постройки, бараки, овощни градини, ниви и суха растителност са унищожени от пожара в старозагорското село Дълбоки . На места все още има тлеещи участъци, които се разгарят заради силния вятър, а в селото през..

публикувано на 27.08.24 в 15:24

Половинвековен юбилей празнува град Гурково

Гурково ще чества 50 години от обявяването си за град с богата празнична програма. Тя ще започне на 31 август и ще продължи до 4 септември – датата, на която селището е променило своя статут през 1974 година, и включва редица  събития, обединяващи..

публикувано на 27.08.24 в 15:17