Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят спектакъла "Живота бяс" на сцената на кукления театър

Тази вечер, от 19.30  часа, на сцената на Държавен куклен театър Стара Загора  представят „Живота бяс“. Премиерният спектакълът е по текстове на Фьодор  Михайлович Достоевски, а  драматизацията на представлението е на Ина Божидарова и Веселка Кунчева. Спектакълът  е опит за дисекция на човешкото същество в крайните му емоционални състояния, това е лабиринт, в които неусетно изгубваме душите си, търсейки самите себе си- сподели, в интервю за Радио Стара Загора – Дарин Петков- директор на старозагорския Куклен театър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разхлаждат със сладолед животните в зоопарка в Стара Загора

Със сладолед от плодове разхлаждат питомците в старозагорският зоопарк в тези най-горещи дни от лятото. За днес е обявен оранжев код за опасно високи температури, а за да се разхладят мечките и маймуните получават специални лакомство във вид на..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Хората са причинили повечето пожари в Старозагорско това лято

Три пъти повече пожари са гасили огнеборците в област Стара Загора от началото на юни, в сравнение със същия период на миналата година.  От началото на това лято се отчитат 303 пожара, а през 2023 г. те са били 90, съобщи в предаването „Репортер“..

публикувано на 12.07.24 в 10:05
снимка: Елена Балабанова

В град Шипка канят доброволци за ремонт на църквата

Започва възстановяването на църквата „Успение Богородично“ в град Шипка .  Покривът на сградата беше унищожен по време на градушката , опустошила населеното място преди месец. Само минути след като кметицата Василка Панайотова публикува в социалната..

публикувано на 12.07.24 в 08:55
Владимир Иванов

Отклонения в цените на храните нагоре миналата седмица сега са надолу

Точно с 1лв. по-евтина е тази седмица потребителската кошница спрямо същия период на миналата година. Ако днес си закупим по единица от 30-те хранителни продукта тя ще ни струва 97лв., уточни за Радио Стара Загора Владимир Иванов – председател на..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Оранжев код за опасни жеги в цялата страна

"Оранжев" код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Предупреждението е на Националния институт по метеорология и хидрология. Температурите се очаква да достигнат 40 градуса. Специалистите съветват възрастните и хора с хронични..

публикувано на 12.07.24 в 08:08
снимка: община Чирпан

Промени в движението към село Могилово заради рок фестивал

Временна организация на движението за дните 12, 13 и 14 юли във връзка с провеждането на Midalidare Rock In The Wine Valley се въвежда от община Чирпан, съобщават от администрацията на официалния си сайт. Определени са маршрути за пристигане и..

публикувано на 12.07.24 в 07:05

С още ден се удължава ремонтът на възлово кръстовище в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава, че във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики" и ул. „Св. Отец Паисий", се удължава с един ден срокът на затваряне на кръстовището до  16.07.2024 г ...

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Община Ямбол разкрива пункт за минерална вода, заради горещото време

Община Ямбол ще предостави на своите граждани минерална вода в петък, 12 юли, поради обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен жълт код за високи температури. Ще бъде обособен временен пункт пред централния..

публикувано на 11.07.24 в 16:35

Университетски симулационен център ще бъде изграден в Тракийски университет – Стара Загора

Ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков и главният мениджър и директор на Ветеринарния симулационанен център д-р Здравко Тодоров посетиха Бернския интердисциплинарен ветеринарен симулационен център към университета в Берн, Швейцария. Те бяха..

публикувано на 11.07.24 в 16:30

Започва ремонт на втората база за въздушните линейки край Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен" край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта...

публикувано на 11.07.24 в 16:23