Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В алтернативен бюджет БСП предлагат среднодневният размер на обезщетението за безработица да стане 12 лева

Среднодневният размер на обезщетението за безработица да се повиши от сегашните 7,20 лева на 12 лева, предлагат от  БСП в своя бюджет за 2018 г. Това стана ясно на обсъждане на проекта в сферите социална политика и здравеопазване. 
Социалистите искат и допълнителна подкрепа за асистенти за хората с увреждания и самотно живеещите възрастни. Председателят на съвета по социална политика към Националния съвет на БСП Емилия Масларова коментира предложения проектобюджет на управляващите:
Нищо не се прави нито за децата с увреждане  - различните степени за увреждане, нито еднократните помощи при раждане, нито за помощите, които се дават за близнаци.
В обсъждането участваха представители на съсловни организации в здравеопазването.  Председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева каза, че в страната не достигат поне 35 хиляди медицински специалисти - сестри, акушерки и рехабилитатори. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Милка Василева: Не достигат 35 000 медицински сестри, акушерки и рехабилитатори

В страната не достигат 35 хиляди медицински сестри, акушерки и рехабилитатори, алармира председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева . Тя участва заедно с други представители на съсловни организации в..

публикувано на 24.10.17 в 13:31