Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започва 8-ото издание на състезанието "Народните будители и аз"

Снимка: Петко Котларски

В Пловдив започва 8-ото издание на средношколското състезание "Народните будители и аз". То се провежда под патронажа на президента Румен Радев. От началото на инициативата до момента, в проекта са се включили над 63 000 деца. Освен от Пловдив, тази година участват и ученици от Варна и от Пазарджишка област.

Състезанието "Народните будители и аз" ще се проведе в две възрастови групи: за ученици от 5-и и 7-и клас, и за средношколци от 8-и до 11-и клас. До 28-и ноември всяка паралелка, която желае да се включи в инициативата, трябва да избере за свой патрон бележит българин. Първоначалната надпревара трябва да приключи до 9-и март 2018-а година.

Идеята на състезанията е утвърждаване на националната идентичност на младите българи. Проектът дава възможност и за индивидуално участие.

В Пловдив ще се проведе вечер на Американския колеж с мото "Лидерите на бъдещето". На среща - беседа с гражданите е поканен като лектор предишният президент Росен Плевнелиев. Освен в Пловдив, такива срещи са предвидени в Плевен, Русе, Варна и Бургас.         


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!