Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тази вечер връчват "Златното яйце" на победителя в поетичния конкурс "Веселин Ханчев"

Поетесата Оля Стоянова гостува в Арт фоайето на Радио Стара Загора

Днес от 17:00 часа в Арт фоайето на Радио Стара Загора ще гостува Оля Стоянова  поет – лауреат на ХVІ Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ през 1999 година. От Стара Загора си тръгва с първа стихосбирка „Фотографии“ (2000). Следват още 2 стихосбирки и 5 книги с проза и драматургия, сред които „Пътеводител на дивите места“, романът „Лични географии“, сборникът с пиеси „Малки ритуали за сбогуване“ и разказите, излезли съвсем скоро в сборника „Висока облачност“.
Оля Стоянова е носител на много награди, както за поезия, така и за проза и за журналистика. Работила е във вестниците „Дневник“, и „Литературен форум“, а в момента е част от екипа на БНР. Печели „Аскеер“ за съвременна българска драматургия през 2014 г. с пиесата „Покана за вечеря“.

17 години по-късно...
В прогнозата за 3 ноември се говори за ветровито време с частични разкъсвания на облачността и сгъстяващи се облаци привечер, но в Стара Загора облачността определено ще е висока, а настроението - слънчево, защото при нас отново се връща Оля Стоянова. Творбите й са превеждани на много езици: английски, испански, руски, италиански, чешки словашки, полски и арабски.

От 18:30 часа в Регионален исторически музей, на ІV експозиционно ниво  ще се състои Литературен коктейл с лауреатите на конкурса „Веселин Ханчев” Камелия Кондова, Екатерина Стратиева, Крум Филипов, Мария Донева, Оля Стоянова, Катерина Васева, Никола Петров и поети от Стара Загора.
След това ще бъде награждаването и рецитал на отличените млади творци в ХХХІV издание на конкурса „Веселин Ханчев”.

Кой ще грабне тази година  "Златното яйце"?

Заповядайте и ще разберете! 


Още от категорията

Публично обсъждане на проектобюджета за 2020 година на община Свиленград

Днес от 14.00 часа започва публичното обсъждане на проекта за бюджет на община Свиленград за 2020 година , според който приходите са в размер на около 22 милиона лева. Делегираните от държавата дейности са за 13 милиона, в това число 9 милиона лева..

публикувано на 23.01.20 в 09:10

Спокойна е пътната обстановка в Старозагорска област

Пътната обстановка в Старозагорска област тази сутрин е спокойна, няма затворени пътища и въведени ограничения на движението. На прохода "Шипка" времето е ясно, пътната настилка е заледена и обработена, а видимостта е добра. Добра видимост има и..

публикувано на 23.01.20 в 06:59

Близо 150 млн. е проектът за Бюджет 2020 на община Стара Загора

Макрорамката на проекта на бюджета на община Стара Загора за 2020 година е 148 364 818 лева. В тези средства са включени субсидията за делегирани от държавата дейности и собствени приходи, дейности, финансирани с общински приходи, както и преходният..

публикувано на 23.01.20 в 06:35

Язовир "Жребчево" е пълен към 35 % от обема

Близо 138 млн. куб. м е нивото на язовир „Жребчево“ към момента, съобщи в интервю за Радио Стара Загора управителят на „Напоителни системи" - Сливен инж. Пламен Иванов. Той уточни, че това е около 35% от обема на язовира, който се използва предимно за..

публикувано на 22.01.20 в 18:14

За седмица глобиха близо 1000 за превишена скорост в област Сливен

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков са предприети действия по засилен контрол на скоростта на територията на областта. От 13-ти до 19-ти януари са издадени 992 електронни фиша за превишаване на разрешената..

публикувано на 22.01.20 в 17:52

Изложба на металопластика бе открита за първи път в Сливен

За първи път в Сливен бе открита самостоятелна изложба металопластика на художника Панайот Кършев. Представените в галерия „Май“ творби са на тема градски пейзажи и икони. На откриването присъства Сливенският владика Йоаникий. Кореспондентът ни в..

публикувано на 22.01.20 в 17:46

Питейна вода изтича край кв. "Три чучура-Север"

Питейна вода се лее месеци наред заради спукан захранващ водопровод недалеч от старозагорския квартал "Три чучура-Север“, сигнализираха слушатели на Радио Стара Загора . Репортерска проверка установи, че има авария, заради което водата се стича по..

публикувано на 22.01.20 в 17:33

Старозагорски депутат се обяви срещу вота на недоверие

Независимият народен представител Спас Панчев няма да подкрепи инициирания от БСП вот на недоверие срещу правителството на премиера Бойко Борисов. Това обяви самият той в ефира на Радио Стара Загора. От левицата поискаха оставката на правителството..

публикувано на 22.01.20 в 17:05
СНИМКА: Твърдица, НЧ

Близо 40 винопроизводители ще участват в конкурса "Винария 2020" в Твърдица

36 винопроизводители са представили над 60 проби вино собствено производство за участие в конкурса „Винария 2020“ на община Твърдица и местното читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ . Професионално жури от енолози от голяма винарска изба в региона ще..

публикувано на 22.01.20 в 15:52

Над 70% от розовото масло стои непродадено в трезорите

Тежките за розопроизводството метеорологични условия и трудностите с осигуряването на работна ръка са най-сериозните проблеми в сектора, коментира в интервю за Радио Стара Загора председателят на Професионална асоциация на розопроизводителите в..

публикувано на 22.01.20 в 14:26